Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha 1981-ben születtem, a...

Ha 1981-ben születtem, a csernobili katasztrófa 1986-ban történt, elképzelhető hogy a szervezetemet érte valamilyen sugárzás?

Figyelt kérdés
Szépen eltitkoltak akkoriban mindent,a tényleges valóságot nem mondták el,vagy amit mondtak részigazság volt,hiszen még Alaszkában is mértek az eset után sugárzásveszélyt.
2019. jún. 2. 11:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Pontosan 3 nappal a robbanás után születtem, az ország keleti felén élünk. Mostanában a településünkön feltűnően megszaporodott a rákos megbetegédek száma az idősebb korosztályban...franc se tudja, talán nem véletlenül...
2019. jún. 2. 16:53
 12/18 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, a robbanás ELŐTT, nem után! Nem tudom miért írtam el.
2019. jún. 2. 16:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván érte. Most is éri. Nagy átlagban minden 15-20. lélegzetvétellel bejut egy olyan részecske a tüdődbe, mely a csernobili robbanásból származik.

De! És itt a de:

A világon végrehajtott magaslégköri atomrobbantások 100x-1000x több sugárzó anyagot bocsátottak ki a légkörbe, mint a csernobili robbanás.

Mégis akárkinek akármi baja van, netán rákos lesz, az rögtön Csernobiltól van. Elgondolkodtató.

2019. jún. 5. 19:10
 14/18 anonim ***** válasza:
64%

"az ország keleti felén élünk."

Főleg, hogy a Keleti országrészt elég jól elkerülte első körben a felhő. A Kisalföldön jelentősen több szennyezés hullott le, mint a K-i határszélen.

Persze egyértelműen nálatok is mindenki Csernobiltól rákos. :)

2019. jún. 5. 19:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Inkább azok jártak rosszul akik akkoriban fogantak. Tesóm 87-es, neki lett testi baja az eset miatt.
2019. jún. 6. 07:42
 16/18 anonim ***** válasza:
28%
14-es, menj már a fenébe! Azt írtam, TALÁN van köze a dolognak a megbetegedésekhez, nem azt, hogy tutira attól van! Nem kell itt gúnyolódni, inkább tanulj meg szöveget értelmezni!
2019. jún. 6. 12:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Többen jönnek itt ezzel az ország keleti felével... Pedig pont az és az Alföld kapott legkevesebbet a sugárzó anyagból. Csernobilból először elvitte a szél Skandinávia felé, majd onnan Németország, Ausztria és így északnyugatról hozta be a szél. Tehát a Dunántúl északi része és Budapest környéke kapott a legtöbbet belőle. Persze mire ideért jelentősen "felhígult", jó része kihullott útközben.

Én 1983-ban születtem, ráadásul dunántúli vagyok. De semmi bajom nem lett. Valamivel magasabb dózist kaptunk abban az időszakban, de közel sem annyit, mint az erőmű környéke. Kb úgy kell elképzelni, mint egy röntgenvizsgálatot. Jár többletterheléssel, de igen valószínűtlen, hogy bármi gondot okozzon.

2019. jún. 9. 13:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Annyira nem vészes, sőt. Akik abban az évben születtek északkeleten, velük sincs gond hál istennek. Ha keveset jársz CT-re és röntgenre a jövőben akkor az összeszedett dózismennyiséged jól karban tarthatod. Ez is olyan mint az UV-B hogy halmozódik az évek során a szervezetben.
2019. júl. 7. 05:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!