Mi lehet Ackermann Dávid al?
Él még?
Én azt gondolom,h a haverjai benne vannak a dologba lehet hogy felbéreltek valaki(ket),h bujtassák el, olvastam h vannak olyan emberek akik úgy eltüntetnek embereket hogy soha bem nem lesz meg.
70.000 ft ér.
Szerintem megölték vagy kiment a bnőjével,vagy esetleg öngyilkos lett mert mások is ott voltak stb ezek csak találgatások,mindez 2009.09.10 en történt 19-20:00 fele akkor már sötét van szóval...
Sajnálom a szüleit meg mindenkit!
Ha véletlenül esett volna a Dunába, akkor nem vette volna ki előtte a zsebeiből a telefonját és a pénztárcáját, így szerintem ez kizárható.
Lehet, hogy önszántából beleugrott, mert öngyilkos akart lenni. Lehetséges, hogy összeveszett a baratánőjével, vagy csak egyszerűen csalódott benne, és alkohol, esetleg drog hatása alatt ezt túlreagálta és ezért akart véget vetni az életének. Az, hogy a barátnője ennyire nem foglalkozott Dáviddal, észre sem vette, hogy eltűnt, okot adhat arra a gondolatra, hogy valóban összekaptak. Egy igazi barátnő nem viselkedik így, tehát vagy alapból nem is volt normális a kapcsolatuk, vagy ott a Margit szigeten volt köztük valami konfliktus. Mindenesetre nagyon furcsa a lány viselkedése.
De ahogy előttem is írták már, szerintem egy öngyilkos sem foglalkozik ezzel, hogy ne legyen vizes a pénztárcája és a telefonja. Ha hirtelen felindulásból életét akarta veszíteni, szerintem biztosan nem tett volna ilyet, mindenestül vetetett volna a vízbe magát.
Ráadásul nekem az is furcsa lenne, hogy senki nem látta és nem hallotta, hogy valaki a Dunába ugrik. Azért este 8 órakor Budapest szerintem sehol sem annyira kihalt, hogy ennek ne lett volna szem/fültanúja.
Én arra gondoltam még, hogy a fiatalok bátorították, hogy ússzon egyet. Fogadásból, vagy a tipikus “úgysem mered megcsinálni” piszkálással, esetleg fenyegetéssel. Ekkor logikus is lenne, hogy az értékeit kiveszi a zsebéből, mielőtt megmártózik, hiszen azt hiszi, hogy még visszatér majd, és nem akarta, hogy tönkremenjenek. Lehet, hogy a partról szépen besétált Dávid a vízbe, az azonban magával sodorta. A társaság pedig megijedt, és ahelyett, hogy segítséget hívtak volna, inkább elsiettek, hiszen féltek, hogy ők kerülnek bajba az eset miatt. Persze ez is nagyon elképzelhetetlen, hiszen eléggé lehetetlen elhinni, hogy 6 ember közül egyikben sincs emberség, s egy ilyen eset után inkább továbbálnak, tudván, hogy egy embertásuk éppen vízbe fulladva sodródik.
Lehet, hogy a fiatalok csak azért viselkednek gyanúsan, mert egyszerűen tényleg csak nem foglalkoztak Dáviddal, még a barátnőjét sem érdekelte a fiú. Ittak, drogoztak, ezt szégyellik, lehet, hogy nem is emlekeznek a történtekre, csak foszlányokra. Mindenesetre tagadhatatlan, hogy nem normálisan viselkednek. Furcsa, hogy 6 ember ott volt, és 6 ember ennyire szívtelen, hogy nem segítik a nyomozást. Én bármennyire is belőttem volna magam, és felelőtlenül viselkedtem volna, inkább vállalnám, és amit csak tudnék, őszintén elmesélnék.
Olyan lehetőség is elképzelhető, hogy Dávid ráunt erre a bandára és csalódottan leszakadt tőlük, haza akart menni, de mondjuk összetűzésbe keveredett valakivel. Lehet, hogy megverték, Dunába engedték a testét, de az értékeit elvették - ez magyarázná azt, hogy miért lettek meg azok később.
Sajnos az is megeshet, hogy elrabolták. Valamivel becsábították egy autóba, fuvart ajánlottak neki, stb. Ha egy lányról lett volna szó, sokan rögtön ilyeneket mondtak volna: “biztosan elrabolták prostituáltnak!”
De az a helyzet, hogy nem csak lányokat fenyeget ilyen -vagy másmilyen indíttatásból történő hasonló- veszély.
David egyedül volt, fiatal (csupán 18 éves), nem túl erősnek tűnő fiú, akin esetleg látszik, hogy nem józan, vagy éppen csalódott, feldúlt. Tökéletes célpont lehet. Ez talán a leginkább filmbe illő variáció, de természetesen egyátalán nem kizárható.
Mindenesetre nagyon különös ez a történet. Ezek csak az én gondolataim, sajnos fogalmam sem lehet róla, hogy pontosan mi történt.
Szánalmas volt a rendőrség viselkedése is mindvégig... Hogy lehetséges, hogy meg sem nézték, hogy van-e térfigyelőkamera? Miért állítottak azt, hogy nincs? Mindent megoldhatott volna, ha időben megszerzik a felvételeket, de sajnos törlődtek.
A baráti társaság is undorító, mindegy mennyire mélyen voltak benne a sztoriban. Az biztos, hogy nem teljesen őszinték. Sokkal többet kellett volna velük foglalkozni.
Az egész történet annyira furcsa, nincs egyetlen egy olyan magyarázat sem, amiben nincs valami baki. Nagyon remélem, hogy egyszer fény derül a titokra. Valaki valahol vallani fog, és a szüleinek nem kell végre bizonytalanságban élniük.
Sajnos szerintem a Dunába eshetett, vagy valakik belökték. Nem hiszem, hogy a baráti társaságnak, akikkel a Margitszigeten volt, köze volt az eltűnéséhez azon túlmenően, hogy felelőtlenül egyáltalán nem figyeltek rá. Ráadásul tuti be is voltak állva és/vagy ittak és nem emlékeztek az eseménysorra pontosan, így lehet az, hogy a történeteik egyáltalán nem egyeznek időben. Egy random emberekből álló társaság elmegy a Margitszigetre egy bizonyos Raszta Ágit búcsúztatni, biztos, hogy ittak és téptek, őszintén szólva másért nem nagyon mennek az emberek a Margitszigetre. Egy interjúban a szülők is mondták, hogy utólag belépve Dávid facebookjába látták, hogy a találkozó előtt arról beszéltek a lánnyal, hogy kéne füvet szerezni.
A lány viselkedése teljesen irreális. Érdektelennek tűnt a viselkedése már akkor is, és a szülők elmondása szerint lecserélte a telefonszámát, email címét. Érthetetlen, miért nem foglalkozott Dáviddal és miért nem érdekelte a sorsa, miért próbált kifejezetten eltűnni a radarról, ha nincs titkolnivalója. Márpedig nem hinném, hogy ő csinált volna a fiúval bármit is, mert elég hihetetlen, hogy a társaságból mindenki 10 éve kussoljon, ha ott valaki pl. vízbe lökte a srácot. A rendőrség mindegyikükkel beszélt, és bár sajnos nagykorúak eltűnésére nem ugranak azonnal, azért ha felmerül a gyanúja, hogy ez a hat ember meggyilkolt egy hetediket, nyilván azonnal cselekedtek volna.
Esélyes, hogy a társaság egy része azért mondta, hogy Dávidnál trombitavirág-tea volt, hogy legyen mire fogni a bódultságát és ne kelljen beszámolni a rendőröknek a tépésről. Lehet, hogy tíz éve más világ volt, de én még senkitől nem hallottam, hogy teákat főzőcskéznének egy margitszigeti találkozóra, mikor sokkal egyszerűbb valakitől venni füvet. Ettől még persze nem kizárható, hogy Dávidnál volt valami vagy a fogyasztott valami mást, mielőtt odament a társasághoz, ahol mondjuk szintén szívott és ivott.
Tehát nagy eséllyel nem túl tiszta tudatállapotban, sötétben indultak el a Margitszigetről az ARC-ra. A társaságból Dávid csak Ágival volt jóban, a többiekkel (akik szintén nem mind ismerték egymást) ott találkozott először, ami valamennyire megmagyarázza, miért nem figyeltek egymásra jobban. Mikor észrevették, hogy lemaradt valaki, akit csak egy ember ismert és az az ember úgy döntött, ne foglalkozzanak vele, gondolom mindenki a vállát vonogatta és úgy volt vele, hogy hát én nem tudom ki ez, az Ági ismeri, biztos máskor is volt ilyen, biztos nem lesz baja stb. Ez persze bunkóság mindenki részéről, de elsősorban a lánynak, aki elvileg a barátnője volt (??), kellett volna utánamenni Dávidnak és nem tenni rá, hogy mi lesz vele. Végig nem az exbarátja, hanem Dávid mellett kellett volna sétálnia, hiszen saját bevallása szerint már a találkozó elején észrevette Ági, hogy a srác nincs jól, olyannyira, hogy meg sem ismerte a lányt (?).
Ráadásul állítólag Dávid nem is tudott arról, hogy ez a búcsúest 5 barát társaságában fog zajlani, nem kettesben a lánnyal. Ez elkeseríthette, lehet, hogy megbántódott és rossz hangulatba került, amin a fű, az alkohol és az ismeretlen társaság valószínűleg nem segített.
Elképzelhető, és érthető is lenne, hogy emiatt indulás után maga döntött úgy, hogy szó nélkül lelép a bandától és egyedül lesz, ha már bunkó módon az az egy ember sem foglalkozik vele, akit ismer.
Innentől kezdve gyakorlatilag bármi történhetett Dáviddal. Ami tény, hogy a pénztárcája az iratokkal együtt előkerült, ahogy a telefonja is, bár arra széthullott állapotban találtak rá.
Ezeket a tárgyakat leginkább kabátzsebben szokás tartani, de mivel kabátot nem találtak, ő vagy más kivehette őket a zsebből.
Egy sok évvel ezelőtti cikk említ négy egyetemistát, akik a rendőrségnél jelentkezve azt mondták, aznap este a Margitszigeten találkoztak egy félmeztelenül sétálgató fiúval, aki zavartnak is tűnhetett, mivel meg is kérdezték tőle, segítsenek-e, de nemet mondott. A cikk azt is állítja, hogy a négy egyetemista utólag felismerte a képről Dávidot ebben a félmeztelen alakban.
Elképzelhető, hogy Dávid egyedül sétálva levetette a kabátját és más ruháit is. A fűtől sokszor hirtelen nagyon meleged lesz, ráadásul szeptember eleje volt, amikor még nincs hideg. Ledobhatta a kabátját egy padra, mielőtt esetleg elszédült és véletlenül a Dunába esett (részegen és beállva könnyen elmerülhetett). Egy hajléktalan aztán a kabátra rátalálva megnézhette a zsebeit, elvihette a tárcából a készpénzt és a telefont, iratokkal és egy lakáskulccsal sokra nem ment volna, így ezeket otthagyta. A kabát később bárhogy elkallódhatott. Az iratokat a rendőrség előtt találták meg, de logikus is hogy ha valaki talál egy tárcát iratokkal, nem akar nagyon utánamenni de otthagyni se akarja, akkor leteszi a rendőrség épülete előtt legalább, ha úgyis útba esik.
Az is reális, hogy Dáviddal esetleg pont a rossz emberek jöttek szembe, akik belekötöttek séta közben. A sötétedés utáni Margitsziget azért nem a világ legjobb környéke, tíz éve is voltak ott para arcok, akik számára egy ittasnak tűnő magányos fiatal srác tökéletes célpont lehetett. Elvehették az értékeit, a fiú védekezett, verekedésbe keveredtek. Az ilyen sikátori rablók jellemzően azért nem megölni akarják az embert, csak kifosztani, de ha mégis eldurvult a verekedés és a srác eszméletlen lett, bepánikolhattak, a Dunába dobták a testét, a cuccokat meg elhajították (így eshetett szét a telefon) és elfutottak.
Én a fenti variációkat tudom a leginkább elképzelni. Történhetett más, filmbe illőbb esemény is pl. emberrablás, de szerintem az igazságot inkább valahol a fenti egyszerűbb verziók körül kell keresni.
Nagyon szomorú történet, és a leginkább elkeserítő, hogy egy időben kikért kamerafelvétel rengeteget elárulhatott volna szegény fiú sorsáról. Ehhez képest a rendőrség azt sem ellenőrizte, hogy volt-e ott egyáltalán térfigyelő kamera és konzekvensen azt állították, hogy nem volt.
Az is tanulság, hogy figyelni kell a másikra, mert itt is a társaság csak legyintett, hogy majdcsak nem történik baj, de történhet, baromira történhet és lehet, hogy száz esetből csak egyszer, de akkor sem lehet kizárni.
Nagyon remélem, hogy egyszer valahogyan megtudja a család, mi történt valójában. :(
14es vagyok,ez a harangvirágos sztori azért sem stimmel mert az édesannyával még találkozott a kapumban amire nem számitott és a lakásban még irt egy cetlit hogy a "margit szigetre megyek a barátnőmmel,este jövök,puszi" és a társaság elmondása szerint volt egy vizes flakon dávidnál amiben uszkált valami ami elvileg a harang virág lehetett.De az édesannyának ez csak fel tünt volna hogy van nálla egy vizes flakon amiben uszkál valami,legalább is a társaság eggyik része ezt állitja a másik meg pont az ellenkezőjét hogy dávidnál nem volt semmi.Számomra még az is érdekes hogy elvileg egy társaság vagy egyetemisták látták dávidot utoljára a margit szigeten,nagyon rossz állapotban és félpucéran.Ha dávid tényleg rossz állapotban volt és le vetette a ruháit akkor hogy hogy azok nem kerültek elő? Mert gondolom mikor le vetközött akkor rakhatta ki a pénztárcáját ki meg a mobil telefonját,amit ugye valaki megtalált,egyedül a lakáskulcsa nem került elő.Tegyük fel hogy utánna fel öltözött,mindenét kirakta a tárcáját és a mobil telefont a lakáskulcsát meg nem? Gondolom felöltözött a mobil telefonját meg az iratait az kint hagyta és ezután történhetett vele valami.
Nállam ezek a verziók vannak hogy mi történhetett:
-Vagy a társaság csinálhatott vele valamit,vagy tudnak valamit és el titkolják.
-Esetleg tényleg olyan rossz állapotban volt hogy magától a dunába esett,esetleg öngyilkos lett bár ezt annyira nem tartom valószinünek.
-Esetleg szervkereskedők vagy emberrablók elvihették és valahol fogva tartják akár M.O-n vagy külföldön és azért nem tud jelentkezni mert akadályozzák,vagy mert már szegény tényleg nem él.
Elvileg Dávid megbizható volt ebből a szempontból és édesannyát mindig hivta és tájékoztatta bármilyen módon hogy mikor megy haza stb.Szóval ha ez igaz és dávid sosem hagyta volna kétségek közt a szüleit főleg az édesannyát akkor már biztos jelentkezett volna.Kivéve ha fogva tarják és akadályoztatják vagy sajnos meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!