Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka annak, ha...

Mi lehet az oka annak, ha valaki iszonyú bosszúálló? Mit mond el az emberről? Milyen háttere lehet?

Figyelt kérdés

Miért akar valaki tönkre tenni egy másik személyt minden áron, ha csak egy kis félreértés történik is? Miért a kicsinyes bosszúhoz fordul és nem pedig próbálja megérteni a másikat, vagy legalább csak törölni az életéből? Mi értelme annak, hogy ha könnyűszerrel ignoralni tudnád az adott személyt, ahelyett minden ponton próbálod elbuktatni?

Annyira nem értem, szeretném tudni, hogy ennek mik lehetnek az okai, milyen háttere lehet. Esetleg valami mentális betegség?

2019. máj. 25. 13:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kezeletlen fiatalkori bántalmazás áldozataira jellemző, akikre nem figyeltek. Ha valamilyen sérelem vagy igazságtalanság éri őket, legyen akármilyen apró is, túlreagálják, mert nem tudják elviselni. Arra emlékezteti őket, hogy fiatalkorukban nem számíthattak senkire és ki voltak szolgáltatva, így nem tudnak megbocsátani senkinek. A megbocsátás azzal a gyenge énjükkel egyenértékű, aki kénytelen volt a bántalmazást elszenvedni szó nélkül. Végül ők maguk is bántalmazóvá válnak.
2019. máj. 25. 13:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is hasonló lehet a háttérben, mint amit első írt. Ismertem ilyet. Sokat bántották, ő is bántott másokat, akikkel egy ideig jóban volt aztán valamiért megbántották valami aprósággal, vagy ő haragudott meg valamiért. Van aki mások piszkálásában leli örömét.
2019. máj. 25. 13:30
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. És mit lehet ezzel tenni, ha az illető pl nem hajlandó pszichológushoz menni? Van más lehetőség?

Illetve ez akkor a "szülők" hibája? Megérdemlik, hogy a "gyerek" életük végéig hibáztassa őket, és próbáljon bosszút állni minden adandó alkalommal?

Bocsi a sok kérdésért, csak érdekel a véleményetek. Nagyon értelmes es elgondolkodtató választ adtadto, kíváncsi vagyok, hogy ezekről mit gondoltok. :D

2019. máj. 25. 13:37
 4/4 anonim ***** válasza:
ahány ember annyiféle, nem mindig lehet kívülállónak meghatározni a dolgot. Kapcsolat megszakítás, vagy ignorálni, ezt lehet vele tenni.
2019. máj. 25. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!