A kérdésre válaszolsz, vagy moralizálsz, bírálsz?
Kérdés - felelet. Elvileg ez lenne a gyakorikerdesek.hu!
Tehát valakinek segítségre, információra van szüksége valamihez, kiír egy kérdést, hozzáértő, a válasz birtokában lévő felhasználók válaszolnak annak tükrében, ami a kérdés feltevésének indítéka volt. Pont. Itt a mondat vége.
Ez lenne az elmélet. Ám sajnálatos módon sokszor azt látom, hogy sokan nem a kérdésre válaszolnak, hanem vagy a kérdezőt minősítik, a kérdés kiírásának jogosságát megkérdőjelezik, sokszor ellenségként kezelik a kérdezőket és rengetegszer a válaszadókat is.
Vajon miért van ez így? Ha tőlem az utcán valaki megkérdezi, hogy mennyi az idő, megmondom, de nem érdekel és nem kérdezek vissza, hogy miért akarja tudni, hogy mit képzel magáról, hogy a pontos idő érdekli, hova siet vagy mi dolga van, ami miatt kellett neki az infó stb.
MERT NEM AZ ÉN DOLGOM!
Tőlem csak az időt kérdezte - azt kapja. Pont.
Vajon a szövegértés és a tiszta kérdés-felelet technika itt miért nem megy sokaknak?
#2 aki ide ír, annak van google is, még aki kimegy az utcára, nem biztos, hogy visz órát...vagy elvesztette, ellopták, stb...
...de tényleg nagyon gáz, mikor én keresek meg valamit a kérdező helyett a google segítségével, arra reagálva, hogy "sehol nem találtam" Ilyenkor szokott benne lenni az első 3 google találatban :D
Általában a kérdésre válaszolok. De (főleg, ha már a kérdező reagált mások (akár előrelendítő) kritikáira, azért csak kinyílik a bicska az ember zsebében.
No meg akkor, ha már a kérdésből látszik, hogy az illető csak azt akarja, hogy a válaszolók a saját vélt igazát visszhangozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!