Van olyan aki bírja a 1,5 hónapos vizsgaidőszakban, hogy reggeltől estig csak kajaszünetekkel tanul minden nap? Vagy mindenkinek kell egy kis filmnézés/ youtubeozás/ zenehallgatás/facebookozás stb a nap folyamán?
Filmnézés - nem
Youtube - nem
Facebook - nem
Zenehallgatás - igen, de non-vokál (mixcloud)
Kaja - csak ha korog a gyomrom
Cigi - másfél óránként session megszakításkor
Kávé: egy bögre fekete kelés után 3 cukorral
Tea: napi 2-3 fekete pickwick gyümölcs
Amúgy kedv és motiváció kérdése, na meg, hogy mennyire haladok az anyaggal. Van, hogy jól, van, hogy kevésbé jól.
En sosem tanultam 4-5 oranal tobbet egy nap, egyszeruen nem ment, raadasul így is a tanulasi idom 70%-a arra ment el, hogy leirjam amit meg akarok tanulni. Megis sikerult elvegeznem egy jo szakot egy jo egyetemen.
Szoval szerintem ez a reggeltol-estig tanulas nagyon nagy hulyeseg. Inkabb optimalizalnod kene a tanulasi modszereidet, mert a hatekonysaggal lehet sok idot sporolni es amugy is a hatekonysag az, ami szamit. Tanulhatsz akar 24 oran at, hogyha valaki akar csak 23 ora alatt megtanulja, akkor mar hatekonyabban csinalna, mint te.
Én max 6-7 órát tanultam de ennek több mint a fele jegyzetelés volt amit aztán néhány este alatt kb 2-3 óra alatt betanultam mint egy verset (30 oldalat is akár). Bár mivel ezeket zh-hoz már kiírtam meg megcsináltam így vizsgánál kevesebb dolgom volt. Szóval nekem még egy kis kockulás is belefért (a saját letisztázott "csak a lényeg" gyöngybetűs jegyzetemből sokkal sokkal gyorsabban megtudtam jegyezni. Kellett vagy 2-3 év mire megtaláltam a technikám)
Még az államvizsgára is 1 hét alatt készültem fel kidolgozással együtt.
Egyébként mérnöki diplomám van.
Nekem eddig egyszer volt ilyen 10 napom egyhuzamban amikor egy olyan tágyra készültem, amiből egyáltalán nem jártam be és közöm nem volt a dolgokhoz.
Meg most lesz egy ilyen hetem, mondjuk ebből a tárgyból folyamatosan készültem, már 2x átértem az egészen de még mindíg nem tudom rendesen.
Én vizsgaidőszakban nézem a legtöbb sorozatot.
Pl.: Janurában átmentem a Suits legtöbb évadján, talán be is fejeztem :D
... és egy mérnöki szakon vagyok, eddig normális eredményekkel.
Nem lehet folyamatosan tanulni.
Mérnöki szakon leszek végzős következő évben. Sosem tanultam reggeltől estig, nemhogy heteken keresztül folyamatosan.
Szerintem ha valakinek ennyire nehéz elsajàitatni az anyagot, hogy 6 héten keresztül folyamatosan nappal tanulnia kell rá, az gáz.
Én kb heti 3 napot dolgozok vizsgaidőszakban is. A maradék 4 napban tanulok és vizsgázok. De hagyok magamnak pihenèsi és kikapcsolòdàsi lehetőséget is bőven.
Szerintem ez lenne a normális. Ráadásul háztartást is viszek, a családommal és párommal is töltök időt.
Szerintem egyébként ha valaki szorgalmi időszakban elkezdi a készülést, akkor meg főleg nem lesz szükség ilyen hardcore tanulásra.
Na meg logikusan kell tanulni, nem bemagolni mindent, hanem megérteni a dolgokat és tudni használni..
Én sem birnek ki egy napot sem úgy, hogy reggeltől estig tanulok és csak kajára meg WC-re megyek ki. Kb 1-1 órákat tanulok, közben több órás pihivel, fozessel, olvasàssal, sorozatnézéssel.
Sosem csináltam ilyet, nem is fogok és nem is akarok.
Szinte mindennap dolgozok 4-6 órát, sokkal jobban fog az agyam utána, utazás közben is szoktam olvasgatni a jegyzeteteim (napi 10perc-1 óra, attól függ). Ténylegesen tanulással 2-6 órát töltök, szöveg tanulásának többször állok neki kevesebb ideig, számolásnál akár 6 órát végig tanulom, 1-2 alkalommal szakítom csak meg, enni vagy csinálni 1 kávét.
En folyamatosan tanultam szorgalmi idoszakban is, minden heten volt 1-2 ropzh, jegyzokonyvek, es kb minden hetre jutott 1 nagy zh is, emellett termeszetesen bejartam minden orara annak ellenere, hogy 70 km-re lakok. Amelyik targynal ugyanaz a vizsgaanyag, annal tenyleg eleg csak atneznem, de pl muveletekbol, matekbol, szervetlen kemiabol a zh szamolasbol, a vizsga elmeletbol all. Namost nalunk a nagy szivacsagyu streberek se tudnak elore az elmeleti vizsgara tanulni, mert annyi dolog van evkozben, hogy eselytelen beekelni.
Alap, hogy beiktatok szuneteket, mert valamikor meg kell csinalni a hazimunkat, fozni kell, kutyat le kell vinni, ezen kivul meg netezek ugye. Mashogy nem is lehetne, en 1 ora tanulas utan besokallok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!