Hogy ha megválaszthattad volna, hogy melyik országba születsz, akkor Magyarország hányadik helyen szerepelt volna a listán?
Nálam jó pár ország előrébb szerepel ezen a listán, persze nem mindegy adott ország melyik régiójába születik az ember, de most vegyük alapul a fejlettebb régiókat.
Európa: Németország, Ausztria, Csehország, Svájc, Liechtenstein, Monaco, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Írország, Izland, Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország
A spanyolokat, portugálokat, olaszokat, franciákat, belgákat, görögöket azért hagytam ki, mert nekem nagyon nem jön be a mediterrán térség, a latin embereket nem csípem és az éghajlat sem fekszik nekem. Talán egy-egy fejlettebb, északi fekvésű, germán többségű francia vagy belga régió szóba jöhetne.
Észak-Amerika: USA, Kanada
Azt hiszem ez egyértelmű válasz, persze az USA-ban sem valami gettóba vagy latinok által lakott környékre születtem volna.
Ázsia: Japán, Dél-Korea, Taiwan, Szingapúr, Kína (bizonyos részei pl. Hongkong vagy Makaó)
Ausztrália és Óceánia: Ausztrália, Új-Zéland
Szóval körülbelül a harmincadik helyen szerepelne Magyarország, persze rengeteg országról nem sokat tudok, de elsőre ezeket tudtam felsorolni.
Én örülök, hogy ide születtem, a szüleim szorgos, értelmes emberek, így bármilyen országban tudtak volna jólétet teremteni, jólétben is nőttem fel. Nem a körülményekre kell fogni a helyzetedet, hanem te magad teremtsd meg a körülményeidet.
Azért is örülök, hogy ide születtem, mert tudom értékelni azt, amim van. Éltem már Svájcban és Angliában babysitterként nagyon gazdag családoknál, hát olyan búvalb*szottak, hogy nem igaz...mivel mindenük megvan, el is felejtik értékelni. Viszont ha én egyszer odaköltözök, tudni fogom értékelni a luxust, a tiszta utcákat, a pontos vonatokat stb.
"Nem a körülményekre kell fogni a helyzetedet, hanem te magad teremtsd meg a körülményeidet."
Ja persze, ha ez csak így működne, akkor nem lennének gazdagabb és szegényebb országok...sajnos nagyon sokat számít, hogy hova születsz, nagyon sok mindent meghatároz, aztán valaki vagy ki tud mászni a szar helyzetből is vagy éppen nem. Nem mindenkinek sikerül. És ebben szerepet játszanak a körülmények is, kár lenne tagadni hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!