Mit tennétek ha szociális fóbiátok lenne, és sem a munkahelyen sem otthon nem éreznétek magatok jól?
Munkahelyen a kollégák cseszegetnének, provokálnának, otthon meg, hogy azért van ilyen munkahelyed mert fogyatékos vagy , de nem tehetsz róla mert sérült vagy agyilag. Változást csak külföld hozná meg, de fóbiád miatt és nyelvtudás hiányában nem mersz lépni.
Ja, és mondjuk 21 éves srác lennél.
Ebben a helyzetben mit cselekednél?
Persze, eleve ilyen gond nincs csak a szülők szerint , és ha ők érzelmileg nem húznának le és taposnának porig akkor...
Lehet inkább első szám első személyben kellett volna a kérdést megfogalmazni, de az túl depresszív lett volna így reggel.
első vagyok
Ha 21 éves srác lennék, megváltoznék. Nevelném magam, fejleszteném a személyiségem, megtanulnám vmely idegen nyelvet egy, a lelépéshez szükséges szinten. Önállósodnék, elköltöznék, saját életemet élném.
Mondjuk én nem 21, hanem 22-23 éves koromban tettem meg ezt. De ha én képes voltam rá, te is az vagy (nincs bennem semmi különleges).
Hogy akarod kezdeni?
Olyan pszichológushoz mennék, akik ifejezetten ezzel foglalkozik, vagy hasonló fórumokon ajánlják. ilyen fórumokat keresnék, ahol lehet beszélni hasonló problémákkal élő emberekkel.
A pszichológussal történő együttműködés meghozná a bátorságot a továbblépéshez.
Először is elköltöznék otthonról, megszabadulnék a mérgező szüleimtől, akik miatt ez a szociális fóbia kialakult.
Ami engem illet, én vállalkozást csináltam, itthonról dolgozom, így nem okoz (akkora) problémát a szoc. fóbiám, mert nem kell emberekkel találkoznom.
Nekem is szociális fóbiám van, és néha pánikrohamaim.
A munkahelyemen viszont abszolút jól érzem magam - az egyik szobatársam szintén pánikbeteg (bár nem szociális fóbia) így teljesen átérzi a helyzetemet.
De mindenki más is abszolút megértő, így nem is jönnek elő. (egyszer igen, mindenki a lehető legjobban kezelte - azaz diszkréten nem vették figyelembe, mert attól csak rosszabb lesz)
Szóval a helyedben keresnék egy jobb helyet, miután elmentem pszichológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!