Vajon megéri albérletben egy kis sötét lyukban élni?
Mikor otthon van a világos, tágas családi ház. Nyugodt környékkel és tiszta levegővel.
Elmondhatom, hogy önellátó vagyok, meg külön élek, de qrva jó, cserébe egy kis szar szobában nyomorgok, és a lakáson még osztozok pár emberrel, akiket el is kell viselni.
A munka a fővárosba köt. Vidéken esélytelen elhelyezkedni az otthon közelébe.
Külön albérlet lehetetlen, még az a szerencse, hogy egy "ilyet" ki tudtam fogni...
Te tudod, hogy mi az a maximum, amit megengedhetsz magadnak. Ha a szülői házhoz képest több a kontra, mint a pro, akkor maradj otthon.
-Mennyit ér meg, hogy külön élj a szüleidtől (illetve ők hogyan állnak a kérdéshez)
-Mennyit kell leadnod az igényeidből az albérletben, kikhez kell alkalmazkodni, mennyivel több a háztartással kapcsolatos munka?
-Milyen messze van a munkahely, egyéb rendszeres programok. Napi egy órát nyerni az ingázáson rengeteget számít hosszú távon, még ha el is tudod magad foglalni utazás közben.
Én saját lakásba költöztem el a szüleimtől 20 évesen. De még így is gyakran fordult meg a fejemben az hogy nem érte meg. Mert főleg idegen munkahelyből éltem, vad idegen ember vállalkozásában, aki netán még alkoholista is volt. Közben nem volt időm a saját életem építeni. Miközben a falu széli szülői háznak másfél hektáros kertje van, kifogástalan a levegő és a csend. Ahol lehetne méhészkedni, vagy akár csak tojást vagy zöldséget termelni. Ahol régen is volt időm a saját életemmel foglalkozni, meg idegen munkahely nélkül is jól éltem.
Ma 51 évesen is így látom hogy nem érte meg kiszakadni a szülői fészekből.
Amikor nyugaton szoktam "csavarogni", még ott is mindig arra gondolok hogy minek keresek én ott munkát? Tán otthon nem lenne elég dolgom a sajátomban? Másfél hektáros saját birtokon nem találok elég munkát?
Persze olyan külföldi munkával kiegyeznék ami tényleg sokkal jobb a szülői fészeknél. Örök napsütötte tengerparton, bikinis lányok közt, mondjuk a gazdag Ausztráliában... De az otthoni szülői kánaánból egy rosszabb helyre? Abban nem értem mi a jó, mégis csináltam.
Csak én nem értem?
Ezt írod:
"A munka a fővárosba köt. Vidéken esélytelen elhelyezkedni az otthon közelébe."
Innentől kezdve, mit tudsz csinálni?
Pesten meg szedj össze egy csajt, és költözzetek össze.
Vagy, mint a haverom, bérelj egy 3-4 szobás, normális lakást, és add ki a többi szobát! Fősulisok, iskolakezdéskor ráugranak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!