Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vajon megéri albérletben egy...

Vajon megéri albérletben egy kis sötét lyukban élni?

Figyelt kérdés

Mikor otthon van a világos, tágas családi ház. Nyugodt környékkel és tiszta levegővel.

Elmondhatom, hogy önellátó vagyok, meg külön élek, de qrva jó, cserébe egy kis szar szobában nyomorgok, és a lakáson még osztozok pár emberrel, akiket el is kell viselni.

A munka a fővárosba köt. Vidéken esélytelen elhelyezkedni az otthon közelébe.

Külön albérlet lehetetlen, még az a szerencse, hogy egy "ilyet" ki tudtam fogni...

2019. máj. 12. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Tudom, hogy öreg vagyok a magam harminciksz évével... De eskü nem értem, mi a jó abban a mai 20 éveseknek, hogy önállósodás jelszóval elköltöznek a családjuktól, és együtt élnek egy kommunában egy csapat szó szerint vadidegennel... Én annó 24 évesen jöttem el otthonról, amikor összeköltöztünk a párommal. Addig nem láttam értelmét eljönni otthonról, jól kijöttünk a családommal szerencsére. és nem mondjátok lécci, hogy mindenki rosszban vana szüleivel manapság..
2019. máj. 12. 17:52
 2/7 A kérdező kommentje:
A sors szépsége, hogy 29 vagyok.
2019. máj. 12. 17:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Te tudod, hogy mi az a maximum, amit megengedhetsz magadnak. Ha a szülői házhoz képest több a kontra, mint a pro, akkor maradj otthon.

-Mennyit ér meg, hogy külön élj a szüleidtől (illetve ők hogyan állnak a kérdéshez)

-Mennyit kell leadnod az igényeidből az albérletben, kikhez kell alkalmazkodni, mennyivel több a háztartással kapcsolatos munka?

-Milyen messze van a munkahely, egyéb rendszeres programok. Napi egy órát nyerni az ingázáson rengeteget számít hosszú távon, még ha el is tudod magad foglalni utazás közben.

2019. máj. 12. 18:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Én saját lakásba költöztem el a szüleimtől 20 évesen. De még így is gyakran fordult meg a fejemben az hogy nem érte meg. Mert főleg idegen munkahelyből éltem, vad idegen ember vállalkozásában, aki netán még alkoholista is volt. Közben nem volt időm a saját életem építeni. Miközben a falu széli szülői háznak másfél hektáros kertje van, kifogástalan a levegő és a csend. Ahol lehetne méhészkedni, vagy akár csak tojást vagy zöldséget termelni. Ahol régen is volt időm a saját életemmel foglalkozni, meg idegen munkahely nélkül is jól éltem.

Ma 51 évesen is így látom hogy nem érte meg kiszakadni a szülői fészekből.

Amikor nyugaton szoktam "csavarogni", még ott is mindig arra gondolok hogy minek keresek én ott munkát? Tán otthon nem lenne elég dolgom a sajátomban? Másfél hektáros saját birtokon nem találok elég munkát?

Persze olyan külföldi munkával kiegyeznék ami tényleg sokkal jobb a szülői fészeknél. Örök napsütötte tengerparton, bikinis lányok közt, mondjuk a gazdag Ausztráliában... De az otthoni szülői kánaánból egy rosszabb helyre? Abban nem értem mi a jó, mégis csináltam.

2019. máj. 12. 18:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Csak én nem értem?

Ezt írod:

"A munka a fővárosba köt. Vidéken esélytelen elhelyezkedni az otthon közelébe."

Innentől kezdve, mit tudsz csinálni?

Pesten meg szedj össze egy csajt, és költözzetek össze.

Vagy, mint a haverom, bérelj egy 3-4 szobás, normális lakást, és add ki a többi szobát! Fősulisok, iskolakezdéskor ráugranak.

2019. máj. 12. 18:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem éri meg.
2019. máj. 12. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy élek lassan 10 éve. Sajnos beleragadtam az alberletekbe, nem látok semmi kiutat belőle. Mamahotel nálam nem téma... Nekem is kicsi szobám van egy undoríró retkes lakásban. Annyit tudok tenni, hogy továbbköltözök. Megint. Mert ez már nem is tudom hányadik szobám. Szar folyton költözkötni, nincs stabilitás az életedbe. Szóval azt tanácsolom, keress egy számodra tűrhető szobát, amiben hosszú távon el tudod képzelni az életed, és könnyebb lesz. Rendezd be a magad igényére, akár bútorokkal is ami neked tetszik és jobban fogod magad érezni. 27f
2019. máj. 12. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!