Pizzafutárnak tudnia kell visszaadni 20 ezer forintból, vagy én voltam bunkó, hogy nem tudtam mással fizetni?
Szerintem nem bunkó voltál, hanem csak nem gondoltál abba bele, hogy mi van, ha nem tud visszaadni neked.
Legközelebb ne csinálj se magadnak se a futárnak problémát, hanem tedd azt, ami neked is jobban esne, azaz legyen nálad megfelelő címlet+borravaló.
(Kisboltokban sem tudnak mindenkinek visszaadni, mert sokan 20 ezressel akarnak fizetni még egy csokit is.)
Szóval ne rágódj ezen, hanem az esetből tanulva legyen nálad pizzapénz. :)
Te vagy a vásárló. A cég vagy kinyalja a segged, vagy nem vásárolsz tőlük. Ezt az egyszerű szabályt Magyarországon még mindig nem sikerült széles körben megértetni, és még mindig megy a kommunista tempó, hogy tudniillik a vásárlót meg kell fegyelmezni és éreztetni vele, hogy szívességet teszünk neki.
Tudod mi lenne itt, Kanadában, ha egy pizzafutár elkezdene arcoskodni, hogy ő nem tud visszaadni egy százdollárosból? Megteheti, de aztán kereshet más állást. Nem is értem, Magyarországon miért nem szokott eszükbe jutni a kereskedőknek, hogy hetente feltankoljanak kisebb címletekből meg aprópénzből? Mikor nekem volt boltom, a legtermészetesebb volt, hogy minden reggel a bankban kezdtem, pénzt váltottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!