Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy nagyon gazdag közegben...

Egy nagyon gazdag közegben felnőtt emberben mindenképp van egy kis lenézés mások irányába?

Figyelt kérdés
Van egy fiú, aki teljesen más társadalmi osztályhoz tartozik mint én. Az én szüleim őstermelők, gyümölcsöseink vannak. Az ő szülei meg PHD-s többdiplomás burzsoá emberek. Ő mindig hangoztatja, h szerinte a diploma az nem ér semmit, ő csak a szülei kedvéért csinálta meg. Általában nagyon rendes és megértő az emberekkel, de néha azért vannak ilyen kijelentései, hogy az' emberek többsége birka'. Amikor mentem majálisozni, akkor mondta, hogy ez egy hülye kádárista ünnep, amit már rég nem kéne tartani. Néha elég nagyképűnek tűnik és kicsit el van szállva magától, de ezt önkritikusan be is látja magáról. Nagyon nehéz őt hova tenni. Félek, hogy az én családom meg az övé nem passzol össze. Bár ő amikor meséltem a családomról csak pozitívan reagált, neki nagyon tetszett az, hogy a szüleim nem függnek senkitől.
2019. máj. 6. 14:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

Mindenki "lefelé néz".

Pont mint a tápláléklánc.

2019. máj. 6. 15:01
 2/12 anonim válasza:
69%

"Az ő szülei meg PHD-s többdiplomás burzsoá emberek."

Bocs, de egy frissdiplomás IT-s például többet keres mint egy egyetemi professzor a magyar felsőoktatásban. Bizony nagyon csórók ezek a PHd-s doktokák, mindenki rosszul keres az állami szférában. Valami bruttó 185 ezer forintot kap egy kezdő pedagógus egyetemen? Pedig ahhoz kell valami kis doktori, hogy ott taníthasson.

2019. máj. 6. 15:02
 3/12 anonim ***** válasza:
96%
Megállapítani, hogy az emberek birkák és hogy a majális kádárista ünnep, nem nagyképűség. Ebben szerintem semmi lenézés nincs. Sőt, helyzetéhez képest szerénynek is tűnik.
2019. máj. 6. 15:02
 4/12 anonim válasza:
80%
Szerintem ez a május-egy-fóbia akkor hülyeség, már rég semmi köze a kommunizmushoz, arról nem is beszélve, hogy világ számtalan országában tartják, ott is ahol sose volt.
2019. máj. 6. 15:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen. Barátnőm és a tesója gazdag családból jönnek. Barátnőm egy tündéri teremtés, jólelkű, csupa szív, szerény. A tesója meg egy beképzelt, lekezelő majom.
2019. máj. 6. 15:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem a szüleiteknek kell összepasszolni, hanem nektek.
2019. máj. 6. 15:22
 7/12 A kérdező kommentje:
A komcsikat nagyon nem szereti meg az államot sem, de az elesett emberek sorsa érdekli őt, és akinek tud, próbál segíteni.
2019. máj. 6. 15:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Az ilyen tömeges ünnepekről viszont elég lekezelően beszél.
2019. máj. 6. 15:45
 9/12 anonim ***** válasza:
63%
Ő a legjobb példája annak, hogy a diploma nem jelent semmit. Az, hogy anyádék betolnak valami iskolába, még nem küszöböli ki azt, hogy ne maradj egy szűklátókörű, tudálékos, öntelt gyökér :)
2019. máj. 6. 16:02
 10/12 A kérdező kommentje:
de ő pont hogy nem az, vagyis nem teljesen
2019. máj. 6. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!