Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valóban sok havonta 20ezer...

Valóban sok havonta 20ezer ft-ot kiadni vitaminokra?

Figyelt kérdés
2019. máj. 4. 20:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Nem sok, hanem teljesen felesleges.

Azon a pènzen, egész hónapban tudnál venni gyümölcsöt, meg zöldséget, amiben minden benne van, és még finom is.

2019. máj. 4. 20:12
 2/16 A kérdező kommentje:
A gyümölcsök és zöldségek (pláne a Magyarországra importált, másod/harmadosztályú vackok) nem tartalmaznak 1/100-as annyi vitamint sem, mint amit ezek a csomagok tartalmaznak.
2019. máj. 4. 20:16
 3/16 anonim ***** válasza:
90%
Most valami MLM-be futottál bele, ugye? Vegyél inkább gyógyszertárban vitamint, az is legalább ugyan olyan jó!
2019. máj. 4. 20:20
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
A zöldség-gyümölcs az nálam a kertünkből szedett, vagy háznál termett almànál kezdődik.
2019. máj. 4. 20:21
 5/16 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, kutatások szólnak arról, hogy a nem természetes eredetű vitamin szedése nemcsak felesleges, hanem még káros is.
2019. máj. 4. 20:22
 6/16 anonim ***** válasza:
22%
Mi van? A fél országnak ennyi jut élelmiszerre! Még kétszer ennyi a rezsire és a buszbérletre. Azt ennyi volt, jónapot.
2019. máj. 4. 20:25
 7/16 anonim ***** válasza:
40%

Nekem is ilyen körül van. Én azt szoktam mondani, hogy cigi helyett az egészségem védelmére és nem rombolására adom ki ezt az összeget.

Valóban fontos a zöldségben- és gyümölcsben gazdag étrend, de van létjogosultsága az étrend-kiegészítőknek is. Több kutatás kimutatta, hogy a mai zöldségek-és gyümölcsök vitamin-és ásványi anyag tartalma már lényegesen alacsonyabb, mint 30 évvel ezelőtt.

Almából kb. 1,5 kg-ot számoltak ki a szakemberek, ha fedezni szeretnénk a napi C-vitamin szükségletünket.

Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy felesleges zöldséget-és gyümölcsöt fogyasztani, ellenkezőleg! Én falun lakom, amit csak tudunk, megtermelünk zöldséget-és gyümölcsöt is. De ezek mellett hasznosak lehetnek a bevizsgált, jó minőségű alapanyagokból készült vitaminok is.

Egy példa. A Q-10 koenzimet a szervezetünk 30 éves koráig maga állítja elő, utána viszont rohamosan csökken a szintje a szervezetben. A Q-10 erős antioxidáns, szív-és érrendszer védő hatású és szabályozza a vérnyomást is. Ételekben ez nem igen fordul elő.

A szelén szintén nagyon kevés élelmiszerben található meg, jórészt csak a rizsben.Daganatos betegékek megelőzésében a szelénnek is szerepe van. Az állattartás visszaszorult, jórészt műtrágyákkal történik a termőföldek tápanyag-utánpótlása, ez is közrejátszik abban, hogy az előállított élelmiszereink beltartalmi értékei kisebbek.

A cink megint egy nagyon fontos ásványi anyag, főleg a férfiaknak (védi a prosztatát).

Az ízületeknek is szükségük van tápanyagokra, ha ezt nem kapják meg, a kopásos megbetegedések kockázata nagyobb lesz.És hosszan lehetne sorolni...

Tehát szerintem a gyümölcsöknek, zöldségeknek és a kiegészítőknek is megvan a létjogosultságuk.

2019. máj. 4. 20:36
 8/16 anonim ***** válasza:
52%
*betegségek-et szerettem volna írni
2019. máj. 4. 20:37
 9/16 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon-nagyon sok, inkább azt alkalmazd, amit fentebb írtak. Teljesen fölösleges ennyit költeni rá.
2019. máj. 4. 20:43
 10/16 anonim ***** válasza:
Nagyon sok,de még mindig jobb,mintha cigire költenéd.
2019. máj. 4. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!