Az alábbi dolgok átlagosnak vagy luxusnak számítanak?
Egy átlagos, EU-s lakos, pár vagy család esetén értve.
Tehát:
-Évszakonként legalább egy új ruhadarab, ha szükséges (most mindegy, hogy turis, kínais vagy márkás)
-Évszakonként egy pár új cipő (mindegy, honnan)
-Havonta legalább 2-szer kávézó/cukrászda
-1-2 havonta valami olcsóbb program
-Évi legalább egy hosszú hétvége vagy nyaralás
Átlagos.
Mi szarul állunk és így is megtehetjük ezeket.
A turi jódolog, ha találsz olcsó helyet vagy szerencséd van párszáz forintért olyan dolgokat találsz, hogy megszólal. És így ruhán rengeteget lehet spórolni.
Most belegondolva ijesztő, de kb így élek ahhoz, hogy nagyon minimálisan félre tudjak tenni.
Család nélkül, saját lakásban.
Szerintem Hazánkban átlagos, sőt.... ha az egész országot nézzük, talán még kicsit átlag feletti is.
Hát luxusnak semmiképpen. Ezeket még tök csóróként, százezer forintos fizetésből is meg tudtam tenni.
Nyugaton pedig kimondottan koldus dolognak számítana. Ott napi szinten vásárolgatják a luxus ruhákat, cuccokat, a zömét egyszer se veszik fel. Oda utaznak, ahova akarnak, bejárják a világot, nem csak évente egyszer.
Gyerek koromban ez luxus lett volna. Sose voltunk igazi nyaraláson, max a szomszéd faluban lévő strand tónál. Ruhát csak én kaptam de csak mert muszáj volt. (kinőttem, vagy elnyűttem)
Fagyizó, cukrászda ritka alkalom. Moziban szerintem egy kezemen össze tudom számolni, hányszor voltam 18 éves korom előtt.
Mostanában viszont, hogy egyedül élek a saját lábamon, már meg lehetne mind, csak igényem nincs pl a nyaralásra. Cserébe van, hogy naponta eszek gyorsétteremben, vagy megyek kávézóba és ruhát - cipőt is akkor vehetnék, amikor akarok, de utálok vásárolni, szóval azt csak akkor, ha muszáj.
Sose éreztem úgy, hogy szegények lettünk volna anno. De így visszanézve... Hát nem tudom.
Mit csinálsz azzal a rohadt sok cipővel? :-D
Én jóval többet megengedhetek magamnak ennél, de egyszerűen nem érzem szükségét ennyi cipőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!