Más nincs úgy vele, hogy nem emlékszik a helyesírási szabályokra?
Én nem.:)
8 éves koromig annyit olvastam, hogy rögzült.
Tanítottam is helyesírást OKJ-s képzésen.
Sok foglalkozásom kötődött a nyelvhez, nyelvészethez.
Tudod, a szóelemzés elve mindig segít.:)
Amúgy az, hogy valaki sokat olvas, nem garancia arra, hogy tud helyesen írni...Sőt, a legszarabb helyesírású ismerőseim azok közül kerülnek ki, akik állandóan olvasnak xd
Az egyikük pl. nem tud írásjeleket se használni, képes úgy írni, hogy fél oldalnyi szöveg között se egy vessző, se egy mondatvégi írásjel, semmi nincs, még a "mondatok" se kezdődnek nagy betűvel. Tényleg 7-8 mondatot leír így egybe, mintha egy lenne.
Egy másik meg általánosban folyton magyar versenyekre járt, pedig olyanokat ír, hogy "meglett mosva a kezem", "kifogom mosni a ruhám", "megkérdeztem anyukám, elment e a boltba", "megkérdeztem, megehetem e az utolsó szelet sütit"...
Egyiküket se diagnosztizálták diszgráfiával.
Nekem pedig kifejezetten jó a helyesírásom, pedig utálok olvasni, 2 kezemen bőven meg tudom számolni, hány könyvet olvastam ki életemben.
21L
15: Akkor kétlem, hogy szépirodalmat olvasnak!
Én az iskolai kötelező és ajánlott irodalomra gondoltam olvasás címszó alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!