Gyanús ez az ember? Lehetek valaminek az áldozata itt, online?
Kiirtam egy lelkizős kérdést, valamilyen régi traumára visszavezethető problémával kapcsolatban. A lényeg, hogy nem találtam a gond forrását és hogy kb mi bajom lehet.
Aztán irt valaki privátban, akivel azóta is beszélek, hogy ő segithetne rájönni a problémámra, de ehhez őszintén kell beszélnünk.
Azóta volt pár alkalom, hogy beszéltünk és egyre furább, mélyebb kérdéseket tesz fel. Nem kér képet, sem nevet, hanem nagyon diszkrét kérdések, amit maximum csak egy pszichológusnak mondanál el, azt is csak ha muszáj.
Namármost, örülök, hogy valakinek elmondhatom ezeket, illetve állitólag jutunk valamire, de kétségeim vannak.
Lehet valamilyen bajom/hátrányom ebből, hogy online beszélek ilyen dolgokat egy idegennel?
26n
Az attól függ, hogy milyen dolgokról van szó. Neten az a nehéz, "nem lehet tudni ki van a másik oldalon". Néha idegennek könnyű elmondani olyan dolgokat, amit hozzád közelállókkal nem osztasz meg... Sokrétű a dolog: "az illető milyen személyiségű", "jövőben megtudja -e a nevedet vagy bármit".
Ha valaki ki is tesz rólad bármit, szerintem túl kicsi az információ-értéke ahhoz, hogy bárki foglalkozzon vele, mindenhonnan dől az információ, akik inkább más magánéletén csámcsognak, a sztárokon, a bulvárlapokon meg a pletykaoldalakon kiélik magukat...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazából az elején, amíg csak simán infócsere volt, inkább a részemről, addig nem gondoltam semmi rosszra. Aztán jött egy pár ilyen fura kijelentés, hogy engem nincs aki a jó útra terelne és kivinne ebből az egészből, lehetne ő a 'vezetőm'. Ez volt, ami megrémített kissé és ilyen szekta meg hasonló dolgok jutottak eszembe. Nyilván csakis az én döntésem, hogy mibe megyek bele és mit hiszek el, de ha valóban ért a dologhoz, akkor jól járnék,...ellenkezőleg nagyon rosszul.
Na meg ő kérdez konkrét dolgokat, de ő még a munkáját sem árulta el nekem hanem terelt. Így nehezen tudok bizalmat szavazni neki, ha ő felém ennyire elzárkózik.
"ha valóban ért a dologhoz, akkor jól járnék,...ellenkezőleg nagyon rosszul"
Hát ez az, hogy ellenkező esetben viszont nagyon rosszul járnál. És mi következik ebből? Az, hogy ha szakember segítségére van szükséged, akkor keress egyet a lakhelyedhez közeli szakrendelőben - ott nyilván olyanok dolgoznak, akiket leinformáltak, akik valóban értenek a dolgukhoz. Vagy keress egy magándokit magánrendelővel, akit megbízható személy ajánlott. Aki valóban szakember, az a nevét adja a munkájához, annak a rendelőjében meg lehet találni nem csak a bekeretezett diplomáját/engedélyét, hanem őt magát is, akár számon is lehet kérni, ha valami gond van, annak a rendelőjében kérés nélkül is hozzáférhető a betegjogi képviselő elérhetősége, stb.
Egy ilyen névtelen senkire ne bízd rá magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!