Szerintetek kicsinyes dolog szólni?
Van egy kisebb társaság, akikkel gyakran járunk közösen programokra, olykor múzeumokba is. Ilyenkor általában kérünk magunknak tárlatvezetést, ami ugye pénzbe kerül, gyakran nem is kevésbe. Ilyemkor mindig akad valaki, pl. akadt már középkorú pár, vagy nagymama unokával vagy két barátnő, akik egyszerűen csatlakoznak a csoporthoz, és utánunk járva hallgatják a tárlatvezetést.
Nem értem ezeket az embereket, ez egy fizetett szolgáltatás, amit ők nem vettek igénybe. Nekem eszembe nem jutna csoportokhoz verődni. Szerintetek nagyon paraszt vagy kicsinyes dolog ilyenkor szólni, hogy bocs, de ezt mi fizettük ki.
Még mielőtt: nem arról van szó, hogy valaki épp a közelükben van, és odafigyel, hanem azokról, akik úgyszólván követik a csoportot, és végig hallgatják az előadást. Te szólnál, vagy lesz@rnád?
Nem biztos, hogy tudják, hogy fizetős.
Az emberek általában hasonló tempóban mennek végig egy kiállításon. Ha épp abban a teremben van ő is, nyilván hallgatni fogja, amit mondanak. Én is hallgattam már, mert épp érdekes volt, más kérdés, hogy utána lemaradtam, mert nem szeretem a tömeget.
Nekem ez furcsa, nem is értem, miért gondolja bárki is, hogy a tárlatvezetés ingyen lenne. Ha várost nézünk, az idegenvezető is ingyen, pusziból kísérget minket?
Azt meg külön írtam, hogy nem arról van szó, hogy egy teremben valaki "odahallgat"(bár én azt sem csinálnám, de mindegy), hanem hogy onnantól kezdve valaki csatlakozik a csoporthoz, és teremről teremre jár velünk.
Utolsó előtti: igen, valahol én is ezt érzem, hogy én érezném hülyén magam, ha szólnék, holott normál esetben annak kéne hülyén érezni magát, aki potyázik. (És az, hogy nem tudja, hogy ez egy fizetett dolog, az csak egy jóindulatú feltételezés, nem tény.)
Kedves utolsó, nagyon ügyesek vagytok, hogy megtartjátok egymásnak a tárlatvezetést, de nem sikerült rájönnöm, hogy a hozzászólásod hogyan kapcsolódik a kérdésben felvetett problémához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!