Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hobbiktól fáradtan, vagy...

Hobbiktól fáradtan, vagy nélkülük, nem megélve az életet? Mit lehet a fáradtság ellen tenni?

Figyelt kérdés

Mindig otthonülős típus voltam, aztán rájöttem hogy több élményre vágynék és elkezdtem változtatni.

Vasárnap este előadáson voltam, de időben le tudtam feküdni.

Hétfőn, kedden sportoltam. Kedden picit később feküdtem.

Ma este is lesz egy előadás, amire vettem jegyet. Ennél már késöbb tudnék feküdni, de már most fáradt vagyok.

Nem szoktam ilyen sűrűn előadásokra menni, igaz sportolni sem.

Hétvégente viszont járok egy képzésre, amit nemrég kezdtem el.

Szóval épp hogy csak elkezdtem a sűrűbb programokat és nem is tervezem hogy minden napra jusson valami. De ugye már most érzem a fáradtságot.

Mit tegyek a fáradtság ellen?

Ti mennyire "maxoljátok" ki a napotokat? Hogy bírjátok a házimunka és munka mellett?

2019. márc. 20. 06:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az előadásra járást nem nevezném hobbinak, plusz azt a néhány napos sportolást se, amitől már most kivagy.

Egy hobbit az ember szeretve végez, nem kényszerből, nem fárad el benne már a 3. napon.

Szerintem még te se tudod, higy mit akarsz.

Keress olyan elfoglaltságot, ami nem fárasztó. Ne zsúfold tele az egész hetedet. Hagyj magadnak pihenő napot is.

2019. márc. 20. 06:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

8 órát alszok és jó társaságból kapom az energiát. A hobbi csak fizikai értelemben tud fárasztani, mentálisan inkább feltölteni szokott.

Amúgy igaza van az elsőnek, két napot sportolni és előadásokra járni nem igazán egy aktív hobbi. Nincs azzal gond ha meg kell még találnod magad, a legtöbb embernek évekbe telik, nekem is úgy 20 éves koromra alakult ki, és akkor találtam rá a szenvedélyeimre.

2019. márc. 20. 07:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Relaxáció, mindfulness segíthet.
2019. márc. 20. 08:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Nektek mi az aktív hobbitok? Milyen gyakran csináljátok?
2019. márc. 20. 08:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Én szeretek olvasni, fotózni, filmezni, zenét hallgatni amikor kedvem van, akkor otthon tornázom. Tehát, ha azt nézzük nekem aktív hobbi a tornázás, de ezt olyankor csinálom, mikor kedvem van hozzá. Van, hogy este 10-kor fogok hozzá tornázni egy kicsit. Nem rendszeresen csinálom, hogy most heti 3-szor, hanem mikor jön. :)
2019. márc. 20. 09:21
 6/7 anonim ***** válasza:

- optimális mennyiségű alvás (kinek mennyi)

- optimális mennyiségű mozgás (kinek mennyi)

- optimális mennyiségű étkezés (kinek mennyi ill. mi!)

- optimális mennyiségű munka (hát ebből a kevés is bőven sok :))

- optimális mennyiségű társaság (kinek mennyi), szociális élmények

Ha fáradt vagy, akkor a fentiekből valamelyik nincs rendben. Az alváshiány, a nem megfelelő időben történő alvás(!), és a túlzásba vitt alvás szintén okozhat problémákat.

Ugyanígy, túl kevés, vagy túl sok mozgás is lehet gond. Étkezésnél számít az is, hogy mit, és hogyan eszel - megfelelő összetételű táplálék bevitele naponta több részletben elosztva.

Reggel 6.10-kor csörög az órám, de sokszor fent vagyok már 5.00-kor, 5.30-kor. Ez mostanában alakult ki nálam, mivel ugye az alvásigény életkorfüggő is, régebben nem voltam ilyen. Este 22 és 23 között fekszem le.

A mozgás napi fél óra kerékpározást és napi 1,5 - 2 óra görkorizást jelent, ha ez nincs meg, akkor nem tudom jól érezni magam.

Próbálok kevés szénhidrátot, sok zöldséget, hetente többször halat fogyasztani, 3-4 óránként étkezni, emmellett minden nap szedek multivitamint.

A munkát hagyjuk, napi közel 10 óra elmegy vele... társaság gyanánt feleség, gyerekek, és egy-két barát, ennyi elég.

Nálam nagyjából ez az optimális, de ha pl. fizikai munkát végeznék és nem irodait, akkor valószínűleg nem mozognék még mellette napi 2-3 órát. Mindenkinek más, ezt ki kell tapasztalni magadon.

2019. márc. 20. 10:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok, nekem elég specifikus hobbijaim vannak :D

Küzdősportó vagyok, buhurtozok, erőemelek, szakácskodok, kerékpárral közlekedek és járok túrákra, aktívan veszek részt vitakörökben, meg mint a legtöbb ember, szeretek olvasni, sorozatot nézni, néhanapján sörözni. Nem vagyok egy passzív ember, senkinek se tesz jót az.

2019. márc. 20. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!