Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Veletek is volt már, hogy...

Veletek is volt már, hogy semmi kedvetek nem volt megünnepelni a szülinapotokat?

Figyelt kérdés

Szóval pár nap múlva lesz a szulinapom, de valahogy nem érzem azt, hogy hű, de meg akarnám ünnepelni vagy hogy ‘igenyelnem’, hogy valami extrább dolog történjen aznap (pl.: elmenjunk étterembe a családommal vagy ilyesmi) vagy hogy egyáltalán máshogy teljen, mint a többi nap

Pedig nem vagyok/leszek idős és semmi negatív esemény nem történt az életemben, ami miatt ezt kellene éreznem

Veletek volt már ilyen?

Legyszi korral, köszi :)

2019. márc. 5. 19:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Évek óta nem ünneplem, mert fölöslegesnek tartom. Ez nem ünnep. A családom is lassan úgy volt vele, hogy nekik sincs hozzá kedvük és ők is leszoktak róla. Szóban köszöntjük egymást természetesen, de ünnep nincs.

A férjem családjának oldaláról viszont még mindig ott van a kényszer, mindig le kell ülni és mosolyogni a gyertyaelfújós fotókhoz, mint valami 3 éves... Ez náluk hagyomány, én meg mosolyok.

Bár mondjuk ha ez nem lenne, valószínűleg sosem ennék tortát magamtól, szóval ez a része azért jó :)

2019. márc. 5. 20:08
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Megesett, 29 születésnapom nagy része így telt.

Gyerekként is csak a család köszöntött fel. Később is mindig "elfelejtették" a haverok, ismerősök. Mindig reménykedtem, hogy hétvégére, szabadnapra essen, ne úgy menjek bárhova, hogy ma van.

Legrosszabb az volt, mikor "baráti" társaságban az egyik srác születésnapját vizsgák miatt 1 héttel később ünnepelték konkrétan az én születésnapomon. Volt összejövetel, filmezés, torta, személyes ajándékok, fotóalbum, minden. Engem is meghívtak. Amikor említettem, hogy nekem is ma van amúgy, akkor oda löktek, egy "ja...hát boldogat" és ünnepelték tovább a srácot.

Legutóbbi születésnapomon már senki nem köszöntött fel. De konkrétan senki. Még a saját öcsém és anyám is elfelejtették. Utólag hívtak fel kínosan hogy "Bocsi, boldogat". Nem esett jól annak fényében, hogy előttem öcsém tortát, ajándékot kapott, nekem meg annyit nem mondtak hogy dögöljek meg.

Ezektől eltekintve az utóbbi évek születésnapjait megünnepeltem a magam módján. Volt hogy szabadnapot vettem ki, vagy megvettem valamit amire régóta vágytam, kipróbáltam új dolgokat, vagy csak elmentem 1-1 programra, kimozdultam.

2019. márc. 5. 21:04
 13/14 Metionin ***** válasza:
100%
Nekem elég sokáig ez volt. Nem voltak barátaim, a szüleim max annyit mondtak hogy oké boldogat de se ajándék, se torta nem volt szokás. Igazából magam sem éreztem fontosnak ezt az egészet hogy élek, minek akkor ünnepelni a létrejöttemet? Egyszer beszélgettünk ilyesmiről a színházas-éneklős társaságban ahová jártam, és nem mellesleg ez volt az első közösség ahol befogadtak. Az egyik előadás épp a születésnapom estéjén volt és amikor a végén lement a finálé és jött a meghajlás meg minden, kiállt az egyik főszereplő és közölte hogy van köztünk egy különleges macska (macskák előadás volt) aki kicsi, fekete és nincsenek emlékei a születésnapjairól, pedig ez fontos lenne mert az emlékeink formálnak minket és tesznek azzá akik vagyunk. Ezért úgy döntöttek, hogy ez a nap legyen más és kapok tőlük egy emléket amit remélhetőleg sohasem felejtek el. És behoztak egy kis tortát nagy tűzijáték-gyertyával és elénekelték nekem az emlékekről szóló dalt. Ott álltam és nem tudtam hogy bőgjek, ugorjak-e rájuk vagy szaladjak világgá vagy ezt ilyen sorrendben. Aztán megunták hogy ott bámulok és valaki előretolt hogy na mi lesz, fújd el a gyertyát és örülj :D Az volt az első igazi születésnapom és valószínűleg a legidiótább arc amit valaha vágtam. Fogalmam sincs hogy honnan tudták meg a születésnapomat, ha azt nézzük hogy max az ilyen utaslistáknál meg szállásos űrlapokon szerepelt a dátum de azt a társaim nem látták. Ünnepelni azóta sem szoktam de lényegesen pozitívabban gondolok rá mint régen és mindig visszaidézem a jó emlékeket az elmúlt évről amik segítenek fejlődni és azzá lenni aki vagyok.
2019. márc. 5. 23:19
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan voltam/vagyok, mint az előttem válaszoló.

A szüleim felköszöntenek, de se torta, se ajándék se semmi. Nekem már 12 éves korom óta ilyen születésnapjaim vannak. Gyakran el is szoktam felejteni, annyira nem tartom fontosnak ezt az "ünnepet". Nem rég töltöttem be a 18. születésnapomat, azon is dolgozni voltam.

2019. márc. 6. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!