Szerintetek melyek a legszebb női nevek, és az miért, mi jut róla eszedbe?
Tényleg nehéz lenne ezt személyektől elvonatkoztatni, de azt észre vettem hogy az ilyen írók alkotta nevek valamiért bejönnek, mint az Árnika (igen virág név is de akkor is) meg a Dalma, mert azt írták egy helyen hogy a dal szóból rakta össze Vörösmarty, de olyat is olvastam hogy eredetileg férfi név és nem is azért, na mindegy, attól még jó név.
Inkább a jelentését szokták megnézni ha gyereknek adják, mint a hangzását, mert a kinek mi tetszik az mindig csak egy trend, aztán amiből túl sok van az 20 év múlva nagyon unalmas lesz. De annak a legtöbben utána szoktak nézni mi a nevük jelentése, és jó ha valami pozitívat talál.
Az én kedvenceim:
- Kamilla
- Veronika
- Viola
- Róza / Rozina
- Szilvia
- Ilona
- Tímea (de a Timi becézést nem szeretem mondjuk)
Mert kedves, nőies nevek és nem ilyen "ámerikamajmolós", magyar vezetéknevekhez idétlenül hangzó divatnevek, de nem is túl porosak a fülemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!