Csendes vagyok és félek az emberektől. Hogyan változtathatok magamon?
szerintem is vagy az, hogy először kis társaságban próbáld meg, vagy pedig olvasd el "Emma Sargent, Tim Fearon: a társalgás" c. könyvet, nagyon sok ötletet adhat.
Én is hasonlók miatt szenvedtem egész életemben, csak nekem azért alakult ez ki, mert hallássérült vagyok és nem tudom követni a beszélgetést.
Első sorban nem társaságban kellene eröltetni önmagadat, hanem rámenni az önismeretre.
Ki vagy te?
Mi szerethető s utálható benned?
Mik az előnyeid s hátrányaid?
Hátrányokból próbálj elönyt kovácsolni.
Mikhez értesz?
Pl hobbik, munka
Mennyire s mikben vagy informált?
Miért vagy olyan amilyen?
Mik alapulnak gének s mik alakítottak az életben olyanná amilyen vagy?
Van-e célod?
Hol tartasz az életedben?
Mennyire vagy elégedett?
Tudnál-e változtatni vagy más jobb utat találni?
S még sorolhatnánk a kérdéseket önmagad felé.
Nekem 4-5évnyi éjjeli elmélkedős biciklizésbe telt.
Te mennyi időt fordítasz magadra?
Gondolkodj s találd meg a válaszaidat.
Amint pedig ezekre van válasz, cselekedj s nyiss a világ felé.
De azt úgyis érezni fogod.
Persze vannak olyan személyiség típusok, melyek nem igényelnek nagy társaságot csak szűk köröket.
Pl énnnekem elég a szűk családi kör, párom s 2 ismerősöm.
Magamnak való művész vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy nem kommunikálok az emberekkel.
Sok esetben nekem az a gondom az emberek zömével, hogy önismerrt a béka segge alatt, felületesek, sok esetben semmihez se értenek csak amiről papírjuk van, de van hogy ahhoz se. 😂
Röviden: Untatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!