Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem egészséges az, hogy...

Miért nem egészséges az, hogy egész nap egyedül a szobámban vagyok?

Figyelt kérdés

2019. febr. 4. 12:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%

1: nem éri elegendő mennyiségű és erősségű napfény (igazából az UV-sugárzáson van a hangsúly) a bőrödet, ami a D-vitamin termelést erősen korlátozza. Ez a vitamin néhány neurotranszmitter alapanyaga, amiktől jól érzed magad, ha az agyadban megtalálhatóak (pl. szerotonin). Télen különösen rossz a helyzet az amúgy is kevés napfény miatt. Ilyenkor táplálékkiegészítővel kell pótolni a hiányt. A legtöbb depressziós embernek a D-vitamin szintje súlyosan a minimum alatt található. Képzelheted milyen lehet a sarkkörön élni, ahol még ennél is kevesebb fény van. Ott ha nem eszik jól és jót az ember, akkor vége a történetnek.

2: nincs elég emberi érintkezésed, amitől az agyad elkezd megzápulni. Egy elég nagy terület benne arra van hangolva, hogy a kötődést kezelje más emberekkel.

3: mozgáshiány, alultápláltság, visszafejlődik az izomzatod és az étvágyad is, amik miatt éppen hogy jutalmazná az agyad a szervezeted, hogy csináld még tovább, de nem így történik és belekerülsz egy önpusztító spirálba. Aztán jönnek a kábszik, amik megmutatják, hogy milyen lenne a jó élet nélkülük.

Tudod az az érdekes, hogy ha megfelelő módon élnél, mozognál, táplálkoznál, lenne egy pár barátod, akivel tudsz beszélni, biztonságban éreznéd magad, akkor nem lenne szükség az egész napi szobában kuporgásra, mert úgy éreznéd, hogy máshol kell lenned. De mivel nem érzed így, ezért bezárkózol és ez szomorú. :(

Én is ilyen vagyok és csak nagyon ritkán érzem úgy, hogy ki kell törnöm. Pedig ez volna a normális.

2019. febr. 4. 12:45
 12/16 anonim ***** válasza:
Ezek szerint egy cipőbe vagyunk.. És még a párkapcsolat is stimmel, bár én csak azt akarom elérni, mást nem. Meg meló hogy tudjak költeni a nem létező barátnőmre
2019. febr. 4. 15:38
 13/16 anonim ***** válasza:

"egy párkapcsolat jó lenne már"

Na látod. Szerinted ha egész nap egyedül ücsörögsz a szobádban, akkor egyszer csak be fog mászni az ablakon a leendő párod? Ugye hogy nem. Tessék kimenni, sétálni, emberekkel találkozni. Ha van kutyátok, akkor a kutyafuttatókban szuperül lehet más kutyásokkal ismerkedni. Gondolkodj egy kicsit, és találni fogsz lehetőséget az ismerkedésre.

2019. febr. 4. 16:26
 14/16 anonim ***** válasza:
26%
Elég pocsék élet lehet.
2019. febr. 4. 18:18
 15/16 anonim ***** válasza:
13-as ugyan olyan vagyok mint a kérdező, és azért nem megyek utcára mert a korombeli kislányoktól (tiniribiktől) egyszerűen undorodok, taszit a viselkedésük, hogy rázzák a seggüket, ahogy öltözködnek (haspóló smink stb stb), sose voltam olyan mint a korombeliek sose buliztam meg ilyenek, depressziós is vagyok mellé képtelen lennék hozzászólni akárkihez ismeretlenül, annyira nem egyszerű ez mindenkinek ahogy elképzelitek. Lehet hogy a kérdezőnek is gondjai vannak.
2019. febr. 4. 18:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen szobád van. Ha akkora mint egy sportpálya, vagy egy hotel, akkor lehet hogy egészséges ott lenni, de ha kicsi akkor nem olyan jó, de legalább van saját szobád:)
2019. febr. 11. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!