Színes kontaktlencse?
Szeretnék világoskék vagy szürke kontaktlencsét. Nem szeretem a szemem színét, naponta használnám. Nem tudom milyen lehet számomra a legjobb, illetve tudtok írni megbízható oldalt?
Amihez az van írva hogy 12 hónapos azt valóban lehet addig akár folyamatosan?
Vagy az egy naposak meddig bírják? Többször is lehet őket?
A kontaktlencse kiválasztásánál a legfontosabb, hogy tudd milyen görbületűre van szükséged. (Ha a lencse görbülete túl kicsi, akkor irritálni fog és a szaruhártyádat is károsíthatja, ha túl nagy a görbülete, akkor pedig mozogni fog, ill. ki is eshet.)
A 12 hónapos lencsék valóban kibírnak 12 hónapot, de a tokot és a kontaktlencse folyadékot cserélni kell közben.
A napi lencsék értelemszerűen csak egy napot bírnak. Az optikusok viszont azt javasolják, hogyha akár csak pár órát is használtad a napi lencsédet, de valami miatt kivetted, akkor már ne tedd vissza ugyanazt.
Még fontos, hogy jó minőségű kontaktlencse folyadékot használj. Ha hamar homályos lesz a lencséd, akkor az nyilván nem jó. És érdemes inkább kisebb kiszerelésben venni, mivel kibontás után csak 3 hónapig ajánlott a használata (habár sokan 5-6 hónapig is használják). A tokot is érdemes lecserélni 3 havonta, ill. ha új lencsét kezdesz használni.
Rengeteg megbízható oldal van, az eredeti szemszíned alapján kell választanod közöttük, ugyanis ha barna/fekete a szemed, akkor a legtöbb lencse nem fog jól fedni.
Számomra (szürke szemem van) ezek az oldalak váltak be:
+ egy bónusz, de tőlük még nem rendeltem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!