Jó magyar! Mi a véleménye a románokról? (Román vagyok)
Mi legyen?
Én nem a származása alapján ítélkezem, hanem az embert magát akarom megismerni, és az alapján tudok véleményt mondani. Magyarból is van rendes, ahogy aljas is, ugyanígy angolból, németből, románból.
Ahogy észrevettem a környezetemben, a legtöbb magyarnak semmi problémája a románokkal. Ez általába fordítva szokott többet előfordulni, de akkor sem a magyar-románok csinálják a feszültséget, hanem a rendes románok akik egy szót nem értenek magyarul. (Sokkal dolgoztam már és saját magamon is tapasztaltam.) Viszont ahogy minden másik nemzetiségből, belőlük is van rendes, normális.
Vőlegényem román 😏
Nekem nincs bajom a románokkal, mondjuk egyik néppel sem. A magyarok nagyon szeretnek utálkozni, például a többség a cigányokat sem szereti. Mindenkit utálnak, aki nem magyar. Én el tudok élni bármilyen származású emberek között, talán azért van ez, mert soha nem voltam az a "nagymagyar" típus. Inkább tartom magam európainak, mint magyarnak.
A kamionos barátom például azért utálja a románokat, mert mindig a román kamionosokkal van gond az utakon. Állandóan tolakodnak, szabálytalankodnak, rengeteg balesetet okoznak állítólag. Ebből nekem az jön le, hogy nem túl jó sofőrök. Amit még el tudok mondani, hogy nekem is az olaszok jutnak eszembe róluk, mert olyan heves természetűnek tűnnek nekem. És a román nyelv nekem teljesen olasznak hangzik. Nem tudom hogy egyébként van-e köze egymáshoz a két nyelvnek, de én nagyon nehezen tudom megkülönböztetni.
Összességében teljesen semlegesek nekem, nem az emberek nemzetiségét nézem, hanem a viselkedésüket, az emberségüket. Minden országban vannak jó és rossz emberek is.
Hatalmas baromságnak tartom hogy nekünk elvileg ellenségnek kell lennünk, és mindkét nép uszítja egymást a másik ellen. Butaság ellenségeskedni, hiszen mindenki jobban érezné magát, ha jó lenne a viszony a két nép között.
És akkor visszakérdezek, ha lehet :) Kérdező, neked mi a véleményed a magyarokról?
Van egy réteg,kollégám Ceaușescu csökevényeknek hívja őket,hát volt szerencsém megtapasztalni munkahelyen:Szemembe jópofizik(egy ideig,aztán nyíltan is b...sz..t...t)mindenkinek nyal aki fölötte van,ha butaságot csinál képtelen felvállalni még ha normálisan is mondják neki,hogy nem kéne,ugyanazt folytatja.Ha befogadnám egy éjszakára,mert nincs hová mennie,ott lenne amíg ki nem rúgnám,közben "észrevétlenül" követelné a napi kaját 3x.
Róluk egyébként kollégámon kívül más is negatívan nyilatkozott,aki kapcsolatban volt velük.
De ez csak egy réteg.A többséggel nem volt negatív tapasztalatom.Nem lehet egy népre sem ráhúzni egyértelműen negatív vagy pozitív leplet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!