Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sarló-kalapacs tetovalas?

Miracle999 kérdése:

Sarló-kalapacs tetovalas?

Figyelt kérdés
azt szeretném kerdezni hogy büntethető-e az hogy egy sarlo es kalapacsot tetovalnek a kezfejemre, mivel olvostam rola hogy elvileg önkényuralmi szimbolum, de olvastam azt is hogy hazankban sokat segitett a sarlo-kalapacs szimbolum is, igazából nem azert tetovalnam magamra mert ennek valami jelentese is lenne csak azert mert megtetszett tehat csak művészeti indok miatt lenne rajtam
2019. jan. 3. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.
2019. jan. 3. 11:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem önkényuralmi jelkép.
2019. jan. 3. 11:29
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
A Btk. szerint aki „horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet terjeszt, nagy nyilvánosság előtt használ, vagy közszemlére tesz, vétség miatt elzárással büntetendő.
2019. jan. 3. 11:30
 4/6 anonim ***** válasza:
lassan mindenkinek kötelező lesz, ne aggódj
2019. jan. 3. 11:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Btk. 335. § (1) "Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon

a) terjeszt,

b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy

c) közszemlére tesz,

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el."

Egy kézfejen lévő apró tetkóra simán megáll a művészeti cél szerintem, de azért mindenképp megkérdőjelezhető jogilag. Másrészről pedig egyedül leszel azzal, aki szerint nem a jelentése miatt hordod - mindenki más kommunistának fog hinni.

2019. jan. 3. 12:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is van a faromon, eddig egy szekszpartnerem sem szólt, hogy "így nem".

Tetkós fölpattintja akkor oksa.

2019. jan. 3. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!