Miért akarok olyan lenni, mint mások? 20/F
nézegetem mások facebook, Instagram profiljait és látom, hogy azt csinálják, amit szeretnek, boldogok, van kapcsolatuk stb
Én meg nem tudok magam lenni
Célom, amúgy lenne csak nem tudom, hogy hogyan kezdjem a nulláról
"nézegetem mások facebook, Instagram profiljait és látom, hogy azt csinálják, amit szeretnek, boldogok, van kapcsolatuk stb"
Szóval, ha jól értem, mások kreált profilján nézegeted az illetők legszebb pillanataiból mesterségesen generált válogatást, a legszebb - viszont igen ritkán valós eseményekből.
És felteszed magadnak a kérdést, hogy te miért nem lehetsz olyan, mint ők. Hogy valami hiányzik... Hogy te is szeretnél hasonlót a magad életébe.
Az Instagramra nem fogja kitenni senki, hogy munka helyett fizetett betegszabadság keretein belül ment el egy hétre wellnessezni. Fészbúkra nem teszi ki senki, hogy adót csalt. Nem osztják meg, hogy csaltak az érettségin, hogy papírpénzen vásárolt a jogosítvány...
A közösségi oldalakra a csillogó, tízmilliós bérelt autót, az egész éjszakát átalvó, példamutatóan jó gyerekünket, a negyedik diplománkat és az idillien gyönyörű szerelmünkről tanúskodó csókokat tesszük ki. Hogy ezt lássák mások. Hogy mi jobbak vagyunk. Hogy a mi életünk jobb. - Másoké meg mennyivel rosszabb és középszerűbb.
Az első lépés az, hogy megtanuld felelősséggel használni ezeket a sz..rokat, mert rettentően károsak tudnak lenni, ha nem tudsz felelősséggel és tudatosan bánni velük. Tervezni és célokat elérni majd ezután fogsz tudni. Nekem ez a véleményem.
Ez nem irigysèg.
Ne nèzegesd,fölösleges!
Ha nem vagy boldog csak árt Neked.
Előbb találd meg önmagad,aztán már bölcsen vèlemènyezni is tudod a látottakat...
És az még nem tűnt fel, hogy az emberek (a gyászhírektől eltekintve) kizárólag örömteli dolgokat osztanak meg? Senki nem fog a nevét és arcát felvállalva kiállni a nagyközönség elé, hogy "depressziós vagyok" "közfogisként ugyanazt a munkát végzem, mint a közalkalmazott, csak feleannyit sem keresek" "félrekefél a párom" "abortuszom volt" "anorexiás vagyok" stb.
Valahol természetes, hogy az ember boldog szeretne lenni, de neked kellene elkezdeni, hogy megtanulod a helyén kezelni a szociális médiát. És nem másokhoz méred magad, mert az amúgy sem egészséges. Egyébként meg tökölődés helyet elkezded VALAHOL, és máris nem a nullán állsz, hanem az egyen...
hú most erről eszembe jutott valaki, akit mindenki utál tényleg, mert elviselhetetlen, másokkal nyíltan szemét ember. gyorsan megnéztem a facebookját, és láttam az idilli fotókat, a szeretetteljes kommenteket. a képeken persze sokkal szebb és fiatalabb, mint a valóság.
szóval erről ennyit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!