Este 6-7 körül azt hiszem nem lehet hívni senkit, mert olyankor mindenki a híradót nézi. Ez normális?
Gyerekkoromban mindig néztem a híradót kb ilyen 10-20 éves korom között. Mindig érdekelt kis koromtól kezdve a politika, a hírek. TV2, RTL főleg, vagy Hír TV. Mióta eljöttem egyetemre, azóta szinte egyáltalán nem nézek TV-t, de semmikor sem. Mégis este 6-7 felé a mai napig az él bennem, hogy nem szabad zavarni az embereket, nem szabad keresni senkit mondjuk telefonon sem, mert ilyenkor biztos mindenki híradót néz. Mit tegyek?
24/F
Bennem is van egy ilyen este 6-7 után nem illik felhívni, munka után nem illik felhívni érzés.
Ettől függetlenül egyetemen megszoktam, hogy akár hajnalban is felhívunk embereket meg éjszaka is megy az élet, tanulás.
Idegeneket én sem hívok fel este, de sok olyan ember is van, család, barátok, munkatársak akiket simán megcsörgetek és beszélünk.
Na meg úgy vagyok, hogy ha valaki nem akarja felvenni akkor ott van a némítás funkció és majd visszahív.
Ha mobiltelefonról van szó,márpedig gondolom igen,akkor ha kicsöng a telefon,akkor nyilván a hívott fogad hívásokat,különben lehalkítaná,vagy kikapcsolná a készülékét.
Mondjuk este 9 után mondjuk reggel 7-ig tényleg nem kellene hívni senkit,függetlenül attól,hogy kicsönghet.
Tehát szerintem nem normális.
Fordítva vagy bekötve.
Nem másokat nem illik ilyenkor felhívni, TE nem szívesen telefonálsz ilyenkor. Indoknak meg mellétetted a híradót.
Mobiltelefonok vannak, ma már a legtöbben álmukban sem kapcsolják ki, nehogy valaki ne tudja felhívni őket.
A telefon amúgy pont olyan, mint a tévé. Ha nem akarod, akkor nem veszed föl és nem beszélsz bele - ahogyan a tévét sem kell nézni csak ha akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!