Szerintetek is a férfiak mindig, mindent jobban tudnak? (Jobban helytállnak a különféle helyzetekben, problémamegoldóak, mindenre kapásból tudják a választ. ) Ti hogy látjátok?
nem mindig és ez egyénfüggő, van aki semmilyen helyzetben nem tud helyt állni, de korát tekintve férfi
azért vannak elég okos és talpraesett nők akik elég sok helyzetben megállják a helyüket
továbbá vannak szakmák amikben a nők általában előnyt élveznek és jobbak benne
A "mindig, mindent" eleve túlzó állítás, hiszen még ha az átlagos képességek el is térnek, mondjuk egy autóversenyző nő jobban vezet, mint egy átlag férfi, szóval nagyok az egyéni különbségek. Másként fogalmazva a különbségek gyengék, tehát max. olyanokat lehet állítani, hogy "az átlagos férfi jobban vezet, mint a férfiak 50%-a, és mint a nők 60%-a.
Pont ilyen értelemben (tehát nem egyénekre, hanem átlagra vonatkoztatva) mondhatjuk, hogy a nőknek fejlettebb az érzelmi intelligenciájuk - tehát ha a vezetéshez-irányításhoz nem hatalmi szóra, hanem a kompromisszumok, az összhang megtalálására van szükség, akkor a nők jobb vezetők. Segítő szakmákban, mint a pszichológus, de akár a tanár is, jellemzően jobbak. (Nem a pályán lévők feltétlenül, hiszen a férfiak közül aki mondjuk tanító bácsinak megy, ő "ért a gyerekek nyelvén" - de nem véletlen, hogy kevesebb férfi megy tanítónak, mint nő.)
Aztán van, amiben pont olyan jók, mint a férfiak, pl. az intelligencia.
Van, amiben kevésbé jók, pl. a téri-tájékozódási feladatok, és nyilván a nagyobb testi erőt igénylő feladatok.
Most felakarod bőszíteni a lányokat/nőket!?
Vannak dolgok amikben Ők a jobbak, és gyorsabb, jobb megoldást tudnak nálunk!Ez így van jól!
Tetszik, nem tetszik!
Ezt el kell ismerni!
Nyilván nem, gondolom, trollkodsz, mindenesetre aki komolyan így gondolja, az eléggé elvakult.
Amúgyis, nagyon sokféle férfi van, de átlagosan is ebben a férfiak, abban a nők jobbak.
Senki nem tudja mindenre kapásból a választ, mivel emberekről van szó, nem istenekről... (Bár tuti sok isten van a mitológiákban, akik egy csomó mindent nem tudnak.)
"Nem,csak ők úgy gondolják magukról."
Nem minden férfi mentalitása ilyen!
Hála égnek...
Pl mi párommal mindent megbeszélünk, egyeztetünk. Van hogy ő mond jobb megoldást, van hogy én, de nem egyszer kettőnk ötletét kombináltuk.
Nincs köztünk olyan "ki a jobb", hanem kinek mik az erősségei.
Pl neki jobban megy az idegennyelv, munkája része is. Magasabb, erősebb.
Nekem pedig az alkotás - szinte bármit el tudok készíteni, amihez van alapanyag s eszköz. Alacsonyabb s gyengédebb vagyok.
Ezeknek is vannak előnyei.
Ahogy mondják "kiegészítjük egymást".
Én ráveszem a lazításra, pihenésre - néha le kell cseszni.
Pl túlhajtás van s későn tud szabadulni melóból...félig lecsukott szemekkel kinyúlva, takarót ölelgetve mondta: El kell mennem edzeni még. Mondom neki: Dehogy mész ilyen fáradtan! Még a végén bajod esik.
Nekem pedig olykor utat mutatni vagy bíztatni kell mikor elbizonytalanodok. ><"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!