Ti mihez kezdenétek érettségi nélkül?
Sürgösen megszerezném az érettségit meg rendesz szakmát és utána gondolodnék a továbbiakon.
Érettségi nélkül marad a gyári szalagmunka, a mosogatás, vagy egyéb aljamunka.
Aki érettségi nélkül "boldogul" az csak azért, mert valaki alátett megfelelö lehetöseget, anyagiakat.
Elkezdenék dolgozni, bármit. Pl. Meki, vagy felszolgáló, nagy hiány van most belőlük és már szakképzettség sem kell. Nem rossz a pénz, csak a beosztás nem ideális. Közben pedig tanulnék estin, hogy legyen érettségim, és később valamilyen szakmát, ami érdekel és hasznos.
Nem kell megragadni egy szinte, bármikor lehet új tanulmányokba kezdeni.
Sokra mentem érettségivel. Otthon közmondás voltam, meg arufeltolto most külföldön dolgozom. Érettségit akkor hasznos csak ha tovabbtanulsz.
Csak egy érettségivél úgy jársz mint én korbemutogattam a családban, akkor nyáron elraktam az iratmappaba pihenni, azóta ott van. Legalábbis remélem, ha el is veszett az sem baj.
7: Nem válaszoltál a kérdésre. Nem írtad le, hogy te miből élsz. Nem adtál tanácsot, hogy mit tegyen a kérdező.
Az nem releváns válasz, hogy egészségesen táplálkozol :D
#1: nekem meg érettségi nélkül egyik barátom most közmunkás, a másik szalagmunkát végez, a harmadik meg pék. Bőven 100 nettó alatt keresnek.
Igen, lehet boldogulni érettségi nélkül is, és hiány van jó szakemberekből, ez is tény. Csak ahhoz kell egy szakma, amiben jó vagy, és akkor sem biztos, hogy alkalmazottnál többre viszed.
Ezek a csodaszép tündérmesék az érettségi nélkül jól menő vállalkozásba kezdő személyekről csak akkor jön be, ha van mire alapozni. Ha a faternak van zsebből tízmillája, akkor gond nélkül megoldható. Máskülönben viszont elég macerás.
Hogy mihez kezdenék? Első körben letenném az érettségit. Miért? Nem csak azért, mert ad egy tudásbeli alapot, hanem mert a tanulásnak van egyfajta közvetett, látókörbővítő hatása is.
Aztán szereznék valamilyen szakmát, és máris jobbak a kilátásaim, mint végzettség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!