Tini depresszió = feltűnési viszketegség?
Én nem gondolom így, de válaszolok.
Aki ezen az állásponton van, az nagy valószínűséggel sosem élt át hasonlót. Legyen szó mentális betegségről, depresszióról vagy bipoláris zavarról, ezeket magyarázhatod a csökkent képességűeknek...
Nem mondanám, hogy minden tini csak sajnáltatja magát, de elég magy hányaduk igen. Amúgy ma is olvastam egy ilyen kérdést, ahol a kérdező elkezdte magát sajnáltatni, hogy van egy csomó barátja, szép is, népszerű is, nincs semmi gondja, mégis meg akar halni, de még ő se tudja, miért, brühhühhüüü :((( Szerintem aki tényleg depressziós, az legalább meg tudja fogalmazni, miért nem elégedett az életével és valószínűleg nincs egy csomó barátja meg rendezett családi háttere.
Meg megint pár hete volt egy másik hasonló kaliberű kérdés, ahol a kérdező azért esett mély depresszióba, mert nem szőke és elvileg a legtöbb fiú a szőke hajú lányokat szereti...
Első vagyok.
Még annyit hozzáfűznék, hogy valóban sok az olyan, akik csak sajnáltatják magukat.
Manapság elég nagy népszerűségnek örvend ez a dolog. Szinte divat lett. Elég felnézni a közösségi oldalakra.
Szerintem van a depressziós tiniknek egy csoportja akik tényleg súlyosan érintettek különféle mentális betegségekben, pl. családi problémák, szülői elhanyagolás, bántalmazás, az önmaguk keresése, és a helyük nem találása miatt (egy ilyen gyorsan változó világban ez nem furcsa.)
Aztán vannak akik halloták már sokmindenkitől a depresszió szót de nem tudják, hogy mit jelent, nem képesek átérezni, megérteni, csak azt hiszik hogy rossz kedv, lehangoltság vagy csalódottság, és nem tudják, hogy ez a betegség nem amiatt alakul ki mert elhagyta őket 3 nap "járás" után a 10. pasija vagy csaja, vagy mert egymás után háromszor 1-est kapott. Egyszer valaki kiirta gyakorira, hogy depressziós lett, mert hogy ő nem szőke és a pasik többségének a szöszi bombázó csajszikák tetszenek. És az ilyen hü...lyék miatt érzik magukat méginkább egyedül, magukra maradva az értelmesebb emberek, akik csak arra vágynának hogy komolyabbak legyenek az emberek.
És amúgy sokszor nincs konkrét kiváltó oka a depressziónak, egyszerűen elég abba belegondolni, hogy ha most ennyire "el van rajtunk hatalmasodva a mesterséges intelligencia" és egyre jobban romlanak a szociális készségeink, hogy élőben kezdeményezzünk, hogy testbeszédről olvassunk, hogy megértsük az, hogy mi az amit a másik érez....szerinted, hogyha ez igy halad tovább, mi lesz a jövőben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!