Piercingesek annak aki első pc-t szeretne csináltatni annak milyet ajánlotok? Melyik kevésbé fájdalmas? Hogy kell öket utána kezelni?
Nem korai ez még? Ha azt mondjuk csináltass intim piercinget, akkor az lesz?
3 piercingem van, mindet az alapján csináltattam, hogy tetszik. Nem érdekelt,hogy fog-e fájni. (Egyébként egyik sem fájt)
Elsőnek orr karikát szúrattam, 3 évvel ezelőtt. Rá egy évre medusa piercinget. Rá még egy évre köldök piercinget.
Mindegyiket ugyanazzal a szerrel kezeltem. (Octenisept) Viszont a piercer úgyis elmondja,hogy mit szabad, mit nem, hogyan kezeld, mire figyelj oda jobban..
Ha már ilyen kérdések megfogalmazódnak benned, akkor ne csináltass, mert ( rossz szándék nélkül ) nem neked való. Egyébként csak megerősíteni tudom az előttem szólókat.
Egyik sem fáj nagyon, és " egyszer ki lehet bírni " ( szerintem többször is )
Nekem industriallal, helix-el, septummal, szemöldökkel, nyelvvel, köldökkel és ajakkal van tapasztalatom. Ezek közül, ha nagyon muszáj megnevezni, nekem az ajak és a köldök fájt legkevésbé. A nyelvem nem biztos, hogy újraszúratnám, de ott nem a szúrás fájdalma volt a " mumus " hanem a gyógyulás. 2-3 napig dúzzadtság, pár óráig nehéz beszéd ( esetleg selypítés ) és bajos étkezés, ez utóbbi akár 1-2 hétig is elnyúlhat, mely idő alatt hideg leveseket, bébipapit, ilyesmit lehet enni. Elsőként ez az, amelyet egyáltalán nem javaslok!
A porcos ékszerek gyógyulása a fülben szintén körülményes. Lehet 1 év is. Elég ha ráfekszel, fésülködésnél megrántod, beleakad a hajad... És máris begyulladhat, tehát ezekre is fokozottabban kell figyelni. A kamilla és tetran jó rájuk egyébként. Ha szájkőrnyéki piercing, akkor Corsodyl oldattal való öblögetés javasolt. Legproblémamentesebbnek a szemöldök ékszert mondanám, és ( bármily meglepő lehet ) a septumot. Ezek 1 hét múltán nekem perfektül begyógyultak. Tán a nostril is ide sorolható, bár az nekem nem volt. Ennél a piercingnél fontos, hogy szúrják! Ha úgy döntesz megcsináltatod, ne kozmetikushoz menj, mert lőni fogja, ez pedig roncsolja a szöveteket, ezáltal nehezebbem gyógyul, ráadásul ott még fülbevalót is tesz bele, nem piercinget . Ja és ez még szolidnak is mondható, mert tehetsz bele pici pöttyöt is ( általában azzal is szokták szúrni ), és elég elterjedt is, jobban tolerálják a munkában is pl, mint mondjuk egy septumot vagy szemöldök piercinget.
19/l
Egyetértek az előttem szólókkal. Ne a fájdalomtól való félelem alapján dönts, mert az igazán erős fájdalom néhány másodperc, a piercing viszont megmarad. A gyógyulási időt pedig senki nem fogja tudni megjósolni neked, mert mindenkinél más. Van, aki 1-2 hét után könnyedén alszik a fülpiercingjein és soha nincs baja vele. Nekem két helixem van, az egyik egy év után gyógyult be, a másik a mai napig érzékeny és sokszor begyullad, másfél év után is. Ha nem azért csináltatod meg, mert nagyon nagyon szeretnéd azt a piercinget (és nem bármelyiket), akkor az is lehet, hogy az első nehézségnél feladod és kiveszed.
Az is változó, hogy melyik kevésbé fájdalmas. Az ajak, mellbimbó általában a legérzékenyebb részek, és mégis írta valaki, hogy az ajak fájt neki legkevésbé. Nem jó ilyesmiben mások véleménye után dönteni.
Kezelni nagyjából ugyanúgy kell mindet. A piercer is el fogja mondani, de a neten is le van írva sok helyen. A gyógyulási idő eltérhet. Általában a porcba szúrtaknál tart legtovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!