Hogy kell átmenni alvás paralizísből tudatos álomba?
Nem kell átesni. Legalábbis a saját tapasztalatom alapján, bár ki tudja, embere válogathatja...
Nekem a tudatos álmodás nagyon ritkán, de akkor sikerül, amikor álmomban rájövök, hogy álmodom. Állítólag fejleszthető a készség azzal, ha rászoktatjuk magunkat, hogy ébrenlét közben feltesszük a kérdést: álmodom-e. A hétköznapi szokás visszaköszönhet az álomban is, és akkor már nyert ügyünk van. Egyszer kiírtam desktop háttérképnek, hogy "Ez csak egy álom", így napi szinten láthattam, de csak azt értem el vele, hogy idővel már fel sem tűnt, hogy ott van. :)
A paralízis (szerencsére) szintén ritkán ér, de mindig ébredéskor, így a tudatos álmodással (nálam legalábbis) nem egyeztethető össze. Bár egyszer-egyszer előfordult rohamszerűen is, amikor paralízisből ébredve visszaestem a paralízisbe, és akkor álmodtam is, de elég rosszakat. Volt nekem is, amikor azt álmodtam, hogy paralízisben vagyok: egyszer ülve, egyszer állva merevedtem meg, és ezzel sikerült is tetten érni, de csak felébredtem belőle. Lehet, hogy ezen a ponton átmehetett volna tudatosba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!