Rejtett kamerán rögzített buncselekményt bármikor felhasználhatom a bunelkövetővel szemben?
Persze felhasználhatod... késöbb bizonyító is lehet.
Azonban ha egy esetleges birósági ügyben a biró felmenti a gyanúsitottat, akkor ő perelhet ezért téged, ha nem hoztad tudomására, hogy videó felvétel készül róla.....
ha nem osztom meg akkor nem lesz belőle bajom? ezt nem igazán értem.
nekem azon kivul hogy személyi jogokat sértek mi bajom lenne?
nekem az a célom hogy a rejtett kamerás felvétellel bizonyító erőként tudjak fellépni a rendőrségen/bíróságon.
Az elsőnek csak akkor lenne igaza, ha a kamerát a cigó lakásában rejtenéd el! Akkor nem érdemes hőbörögni!
Egyébként meg mi a fenének kamera, ha nem használjuk fel?? Minden este van a híradóban ilyen felvétel igaz, hogy kitakarják az arcokat, de az egész országnak megmutatják.
Nyilván az ügy súlyától is függ. Néha az egyik jogszabály felülbírálja a másikat. Ha nyomozásra kerül a sor, akkor mindig jól jön a bizonyíték. Aztán vagy figyelembe veszik, vagy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!