Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha nagyon elronta...

Mit tennétek ha nagyon elrontanátok az életeteket?

Figyelt kérdés

Hatalmas hülyeséget csináltam, nincs visszaút, nem lehet helyrehozni. Pár héten belül a is biztos meg fogja tudni a családom, és akkor mindennek vége.

Nem lehet megoldani, elcsesztem a jövőmet.

Gondoltam rá hogy világgá megyek, de aztán ott mit tennék?

Az öngyilkosság tűnik az egyetlen megoldásnak...

Szerintetek újra lehet kezdeni az ember egész életét egyedül, messze, végzettség nélkül, kevés indulótőkével? El lehet úgy tűnni, hogy ne találjanak meg?

Én akárhányszor végiggondoltam ezt, arra jutottam hogy ez lehetetlen...

2018. aug. 31. 17:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem mentél el a pótvizsgára?
2018. aug. 31. 17:38
 12/20 anonim ***** válasza:
Ahogy az előzők írták, inkább menj be szépen a börtönbe, sokkal több esélyt hagysz magadnak a hátralévő életedre, mintha kinyírnád magad.
2018. aug. 31. 17:39
 13/20 A kérdező kommentje:

Kirúgtak az egyetemről...

Tudom nem hangzik annyira komolynak, de apukám azért is eltörte a kezem amikor utoljára 3ast kaptam... :(

Felek tőlük, és ujrajelentkezni nem tudok, mert annyit nem tudok dolgozni a tanulás mellett hogy minden felmerülő költséget fedezzek. (Heti 40+ órám van/volt, természettudományi szak)

Tudom hogy vannak ennél nagyobb gondok, de nekem most ez az ami mindent elcseszett, illetve elcsesztem.

2018. aug. 31. 17:39
 14/20 anonim válasza:
Nem a vilagvége es nyilvan lesz idegesseg szulok reszerol, de ez nem indok az ongyilkossagra es ezzel nem cseszted el az eleted max 1-2evet belole de azt ujra tudod epiteni.
2018. aug. 31. 17:44
 15/20 anonim ***** válasza:
Én jelentkeztem egy szakirányú továbbképzésre, csak fizetősön volt meghirdetve. Otthagytam a végzés előtt egy félévvel, mert semmit nem tanultunk és csak elvette a kedvemet. Most, hogy fizetem a Diákhitelt utána, a másoddiploma meg nincs a kezemben, kissé bosszús vagyok ugyan, de kerestem megoldást. Külföldön pucolom a kakát szállodában, S közben e-learningben tanulom azt, ami érdekel és élni szeretnék belőle. Szóval szerintem van megoldás kb. mindenre.
2018. aug. 31. 17:45
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
Akkor meg a gyámhatósághoz menj, hogy labilis, bántalmazó édesapád van. 3-asért eltörni a gyerek kezét? Most liberális vagy régimódi nevelés ide vagy oda, ez hülye.
2018. aug. 31. 17:48
 17/20 anonymousreview60 ***** válasza:
57%

Rengeteg ember végez irodai, szellemi munkát diploma nélkül és él meg jól (pl. sok szoftverfejlesztő). Rengeteg ember hiányszakmában dolgozva nem szakad meg és él jól. Mások megszakadnak, és eléldegélnek. Ami közös, hogy diploma nélkül.

Az, hogy most nem lesz ezen a képzésen diplomád, nem jelenti, hogy el van cseszve az életed. Valamilyen szellemi vagy értelmi(!) hiányosság miatt nem teljesítettél. Rosszul osztottad be az időt, nem volt elég a puskaporod hozzá (a BME mérnök-fizikushoz nekem is csak hajszál híjján volt elég) vagy más. Tökmindegy.

A lényeg most az, hogy:

1. Gondolkozz! Az angolszász országokban szokás az egyetem előtt és a BSc-MSc között a gap year. Gondolkozni kell, hogy hol folytassa az ember. Motivációt kell gyűjteni. Pihenni kell, akár utazás közben.

2. Dolgozz! Eközben meg is kell élni, tehát melózni kell valamit. Az is adhat ötletet ahhoz, mit tanulj, vagy motivációt a kulimunka révén annak elkerüléséhez.

3. Álmodd meg! Mit akarsz csinálni majd az életben? Milyen hivatást, szakmát, állást tudsz elképzelni hosszútávra? Ha szereted, szívesebben tanulod, csinálod.

4. Mérd fel! Mire vagy képes, mit tudsz megtanulni, ha igazán akarod?

5. Vedd a kettő metszetének legrokonszenvesebb elemét!

6. Kezd el megtanulni.

Az öngyilkosságot nem javaslom, mert ha van Odaát és ott számonkérés, akkor az ilyen feladós-megfutamodós lépést nem fogják jól pontozni.

A szüleid meg fogják tudni a kirúgást, ezért vállald fel egyenesen a dolgot, és kérj tőlük segítséget a fenti programhoz. Főleg a 2. ponthoz.

Tedd ezt, kivéve, ha van most hova költöznöd, amíg munkát nem találsz, hogy tőlük és a haragjuktól távolságot tudj tartani.

2018. aug. 31. 18:02
 18/20 anonymousreview60 ***** válasza:
Kérdező #13: Konkrétan mi miatt rúgtak ki az egyetemről?
2018. aug. 31. 19:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Nálam illetékesebbet nem is kérdezhetsz, én jelen pillanatban a padlóról próbálok felállni. Elvégeztem egy erős eghyetemet, jó életem volt, de aztán tragédiák miatt szétcsúszott az életem. Mikor a perem szélére kerültem aljas , embernek is nehezen nevezhető lények kiforgattak szinte mindenebből kihasználva a megtört élethelyzetemet. Ha a történetem napvilágra kerülne vezető cikk lenne bármely napilapban. A sok szar ellenére egyet megfogadtam, SOHA ENM ADOM FEL, és fel fogok állni a padlóról. Még nem tudom pontosan, hogy hogyan, de megcsinálom. Te is tégy így, fel a fejjel.
2018. aug. 31. 22:27
 20/20 anonim ***** válasza:
Azt a kérdést tedd fel magadnak,vajon azt a képzést tényleg neked találták ki?Én elkövettem anno azt a hibát, hogy jogi egyetemre mentem,holott sosem érdekelt a jog.És valahogy később sem tudtam megszeretni.Az ügyvédi szakvizsgát már Angliából tettem le,ahol időseket, betegeket kezdtem el gondozni. És ezt csinálom immár 13 éve. Hiányzik a jogi pálya? Nem igazán. Elégedett vagyok a jelenlegi életemmel?Tulajdonképpen igen.Helyzetedből ítélve fiatal lehetsz, közhely, de előtted az egész élet. Szerintem ilyen esetben az első gondolat végrehajtása a komolyan megfontolandó. Eltűnni 1-2 évre, anélkül hogy szuleid véleményét kikérnéd.Én anno 60 ezer ft kölcsönnel indultam el 2005ben,aztán még abban az évben elváltam a Magyarorszagon maradt exemtől.Szóval nekem se volt könnyű. Amit nem javasolnék: odaállni apád elé és hagyni,hogy záporozzanak rád a szidalmak,ez valahogy 2. blikkre sem tűnik szimpatikusnak.
2018. szept. 2. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!