Kinek volt már része alvásparalízisben?
Kb. 4 órája írtad ki ugyanezt a kérdést. Tudtommal a GyK szabályzata tiltja ezt, de javítsatok ki, ha tévedek.
Mellesleg nekem olyan még nem volt, hogy felismertem volna azt, hogy álmodok. Olyan viszont már igen, hogy többször is azt hittem, hogy felébredtem, pedig csak egy másik álomba kerültem. Itt egy példa: álmomban megijedtem és "felébredtem". Az ágyamban voltam és pont kora reggel volt. Már majdnem indultam volna kifelé a nappaliba, amikor egy zombi belépett a szobámba. Ekkor megint megijedtem, és kiderült, hogy ez is csak egy álom. Utána viszont még mindig nem keltem fel, csak egy újabb álomba kerültem (konkrétan ugyanez volt: az ágyamban találtam magam, felültem az ágyra és megint jött be a zombi, aztán megint "felébredtem" és megint ugyanez volt...)
Nálam lidércnyomás ritkán kíséri, mondjuk 30 alkalomból egyszer, előttem vagy hullák, vagy csontvázszerű madarak jelennek meg.
Stresszesebb időszakban heteken keresztül napi 3 az átlag. A legtöbb amit számoltam is, az egy éjjel alatt 8 bénulás volt.
Két bénulással még elbírok, nem parázok rá, de amikor már a negyediket élem át, egyre hosszabb és kellemetlenebb érzés lesz, és egyáltalán nem bírom már kezelni.
Alvásmegvonás is tetézi a bajt, ami ugye vizsaidőszakban kéz a kézben jár a stresszel, ekkor történnek ezek az éjjenkénti akár 8 bénulások.
Szünidőben max heti kétszer ha bénulok.
Lassan időt kéne szánnom rá, hogy elmenjek alváscentrumba.
Egyébként nálam is úgy szokott jelentkezni, hogy rájövök, hogy épp álmodok, ekkor igazából nincs baj. A baj akkor van, ha túl nagy a felismerés, netalán változtatni akarok az álmon, mert akkor tuti, hogy REM fázisban fogok ébredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!