Mit gondoltok az emokról? Erről a stílusról? Mi a véleményetek róla?
Ez egy sokoldalú téma.
Tegyünk pár dolgot tisztába: Az emo (emotional) eredetileg egy zenei irányzat, a punk zenéből alakult ki, csak a rosszul működő rendszer elleni lázadás, az elnyomó hatalom ellenes véleménykifejtés helyett sokkal inkább előtérbe helyezték a személyes érzelmeiket, és az emberi gyarlóság ellen fejezték ki nemtetszésüket.
A punk buzdító, életteli, erőteljes hangzásából és szövegeiből egy melankólikusabb, szomorúbb, érzelmesebb dallamokra építő műfaj alakult ki.
Eredetileg az emosok azok, akik kirekesztve érzik magukat, érzékenyebbek az átlagnál, az emberi gonoszság és a nemtörődömség ellen lázadnak. - Ez szerintem egy nagyon becsülendő gesztus, és mélyen egyet is értek vele.
Aztán vannak a mai divatemosok, akiknek a világon semmi közük nincs ehhez a látásmódhoz, életszemlélethez, egyszerűen csak tetszik nekik ez az öltözködés. - Ezeket egyébként az "igazi" emosok is gyűlölik.
Előbbivel egyetértek, az utóbbit pedig elítélem.
Az öltözködésükkel semmi bajom, már azokéval akik nem csak a divat miatt öltözködnek úgy, ahogy.
Sajnos mára már a divatmajmokat tekintik emosoknak, mert ők vannak nagy többségben, és őket is ítéli el a hétköznapi ember, nem pedig azt amiből ez az egész létrejött. Az ideológia elmaradt, a felszínesség megmaradt.
A stílussal nincs gond..
Csak bunkók. Legalábbis jófej emóval még nem találkoztam..
Az ilyen stílusú lányok tetszenek de eggyel sem találkoztam még sajnos.
Maga a műfaj mindig is közel állt hozzám, bár öltözködésben fiúként nem követtem. Max annyi hogy van Story of the Year-es pólóm, mert az egyik kedvenc bandám.
Most már lassan 30 leszek, de van néhány emo zenekar ami sokat jelent nekem és pár éve fogtam fel igazán mi is az az emo életérzés. Persze a zenéket régebben is hallgattam, csak most már fel is vállalom mert nem kell egy hülye osztályközösség miatt szégyenkeznem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!