Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti havonta milyen értékben...

Ti havonta milyen értékben engedtek meg magatoknak nemlétszükséglet dolgokat (lent kifejtem)?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok mint péksüti, kávézóban -pékségben vett káve, édesség, könyv, mozi, hobbi költsége, ilyesmi....

Ez csak ilyen kis közvéleménykutatás :D

2018. aug. 2. 22:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan időszak, amikor szinte semmire sem költök és van olyan, hogy elszalad velem a ló és elmegy 100.000+ egy hónapban.
2018. aug. 2. 22:47
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem nagyon szoktam nézni, mert szerencséreelég jól keresek hozzá, hogy ugyn mértékkel, de megengedhessek ilyen apró luxusokat magamnak.
2018. aug. 2. 22:57
 13/20 anonim ***** válasza:
en a kajat letszuksegletnek tartom. tehat ezt nem tartom szamon. havi 4-5x szoktam etteremben enni. amire kicsit mindig sokat koltok azok a ruhak, cipok, pipere cuccok. atlag havi 20-25 ezret. ez vegulis egyben a hobbim is. szorakozasra kevesebbet koltok. konyvtarba jarok, moziba nagy ritkan, bulizni havi 1x, ahol belepo is van. nem iszom sokat, nem dohanyzom. iden nem voltam nyaralni, csak egy hetveget a Balatonon. 22/L
2018. aug. 3. 01:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag amennyit akarok, inkább a kedv, idő stb határozza meg. Kivéve a hobbi, elég költséges hobbim van, itt oda kell figyelnem, hogy mennyit költök, de ez sem kivitelezhetetlen
2018. aug. 3. 07:19
 15/20 anonim ***** válasza:

Mikor elkezdtem dolgozni én is nagyon élveztem, hogy nem kell "agyalni" azon veszek e egy kávét vagy beülök e egy étterembe. Egy darabig pl rendeltem magamnak a kaját a munkahelyemre (nem tűnt soknak a napi 800-1000ft)

Ezzel semmi gond nincs szerintem. :) Vagy elmentem végre egy festőtáborba amire évek óta vágytam...

Aztán később mikor párommal elkezdtünk terveket szőni, meg gyűjtögetni (pl. autóra babaszobára) átvizsgáltuk a költségeinket rájöttem, hogy ezekből lehet a legtöbbet lefaragni. Most már főzök és csomagolom a kaját, hobbira közösen megegyeztünk párommal mennyit költünk egy hónapban. ( ő szerel és alkatrészeket szokott hozzá rendelni, én ugye rajzolok festek) Havi nagy bevásárlást csinálunk az eltartható dolgoknak, és nem mindent a helyi kisboltban veszünk meg, és igyekszünk figyelni az akciókat is (amit eddig nem tettünk) Nem mondom, hogy a fogunkhoz verjük a garast (mert azért havi 1-2 alkalommal elmegyünk étterembe, vagy ha továbbképzésre megyek szoktam venni "drága kávét") de kicsit igyekszünk tudatosabbak lenni ilyen téren. Így a kezdeti "kényelemben feléljük a fizunkat" rendszer után pedig van, hogy hó végén azon kapjuk magunkat, hogy 100.000ft simán megmarad a költségvetésből. (ami mehet a gyűjtős kasszába)

Szóval szerintem ez idővel változik is.

2018. aug. 3. 08:08
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

szüleimmel lakom, ezért nincs benne lakbér és rezsi. ez 5 hónap átlaga.

kb havi 70-90 ezer: 35% kaja kávé, 29% utazás és munkába járás, sport 2%, ruha és cipő 14%, könyv alkohol szórakozás édesség 7%, ajándék 3%, besegítés szülőknek házkörüli dolgokba 4%, gyógyszer 2%, számlák 2%, tisztálkodás 3%

2018. aug. 3. 08:33
 17/20 anonim ***** válasza:
Én is úgy kezdtem anno felnőtt életem, hogy semmit nem engedhettem meg magamnak és az összes pénzem elment a megélhetésre, de mostanra fordult a kocka, a legtöbb pénzem hobbikra, élményekre és könyvekre költöm. Az általad leírt "apróságokat" bármikor megengedhetem magamnak, szerencsére nagyon jól keresek. Őszintén szólva nem tudom pontosan, mennyit költök ilyesmire, nem emlékszem, mikor néztem rá utoljára a bankszámlaegyenlegemre. A megtakarításom az egyetlen dolog, amire figyelek, de ez egy fix összeg amit minden hónapban automatikusan elutal a bank a megtakarítási számlámra.
2018. aug. 3. 12:47
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Heti egyszer kávé és a tér előtti kolbászostól kolbász.

Emellett heti egyszer csütörtökön fast foodot kajálunk, mert későn kelünk és home office.

2018. aug. 3. 12:49
 19/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm hogy írtatok, nagyon örülök a sok és sokféle válasznak! :) nagyon érdekes volt olvasni őket :)

A költségek százalékos feltüntetése nagyon tetszett, érdekes arányaiban is látni a költségeket. Bár én még csak ettől a hónaptól írok fel mindent, de kiszámolom én is a végén majd, ezt is, köszönöm az ötletet :)

Azt hiszem ez (a nemlétszükséglet dolgokra való költés is egy örömforrás valahol, és amig ezt mértékkel, tudatosan teszi az ember, akkor teljesen rendben van ez :)

2018. aug. 4. 13:27
 20/20 anonim ***** válasza:
Havonta.
2018. aug. 6. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!