Miért akkora "divat" mostanában szidni a diplomásokat/egyetemistákat?
A parasztot is lenézték régen, de akkor azok minek eszik a kenyerét? Hisz például az árterek tele vannak vadréce tojással is. :))
Ha ilyet tapasztalsz amit a kérdésben írtál, akkor javasold nekik hogy éljenek diplomások nélkül. Minek nekik jogász meg ügyvéd ha például egy balesetben vétlen autósként rájuk terelődik a gyanú mert hát a vétkes nem akar ám felelni? Meg tévé és számítógép nélkül is megvannak, hisz szerintük a villamosmérnök is az a kategória akinek tervezés közben lóg a lába a székről. Miért hova tegye?
Én nem szidom a diplomásokat, de borítékolható, hogy aki diplomát szerez, nem valószínű, hogy fizikai munkával akarja keresni a kenyerét.
Én sofőr vagyok, és mit látok?
Rahedli láblógató irodista döglik az irányítókban, kb a negyedére lenne szükség, és tőlünk várják a megváltást, hogy lehetetlen feladatokat oldjunk meg, ők meg csak nyomkodják az entert a megrendelésekre.
Kb ugyanez van kismillió hiányszakmában, mert mindenki bszik dolgozni rendesen, csak dögleni akar valami íróasztal mögött.
Röviden, tömören ennyi.
A mérnökökről meg jobb nem szót ejteni, mert akkora hulladékokat terveznek, hogy az ember a fejét fogja.
Nem divat,csak a primitív fogatlan pronyóknak nem tetszik,ha valaki nem malteros,vagy nincs flex a kezében.
Viszont tény,hogy az építőiparban (szamunkásiparban) egyre kevesebb az ügyes,megbízható rendes szakember.
Tehát inkább úgy fogalmaznék,hogy a társadalom kissé elvárná és igényelné,hogy a fiatalok egy része(arányosan)különböző szakipari tevékenységek elsajátítása felé is orientálódjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!