Érdemes élni?
Azzal a gondolattal, hogy különleges vagy és tudsz valami szépet tenni valakiért, valakikért, hogy maradandót tudsz alkotni, akkor igen(elég gyerekes, de én ezért akarok sokáig élni). Egy időre mindenki úgy érzi, hogy nem érdemes élnie xy ok miatt, de aztán vagy talál valami okot, vagy...
Szerintem aki teljesen elveszíti a hitét abban, hogy értelme van az életének és öngyilkosságot követ el, az sosem értelmetlenül teszi, hanem meggondolatlanul, elsietve. Bárki találhat egyik napról a másikra életértelmet, mindenki rájöhet arra a semmiből, hogy mennyi jó és érdekes dolgot lehet tenni az életben.
Persze lehet naív vagyok és csak azért születtünk, hogy megdugjunk valakit :D.
Kedves Kérdező, kedves válaszolók,
ugye tisztában vagytok vele, hogy a saját életetekről mondtatok véleményt, nem csak úgy "az életről" teoretikus síkon? Ugye tisztában vagytok vele, hogy amit leírtatok, csak saját életetekre érvényes, a többiekére nézve egyáltalán nem kötelező?
---
Igen, nekem érdemes élnem. Élvezem is és hasznosan töltöm e bolygón az időm. Fejlődök és fejlesztek, szeretek és szeretnek. Alakítok és alakulok. Örömet okozok másoknak és nekem is örömet okoz az ittlét.
Szép estét!
#8:
"amit leírtatok, csak saját életetekre érvényes, a többiekére nézve egyáltalán nem kötelező?"
Én nem a saját életemről írtam, barátom, hanem globálisan az élet működéséről. Persze, hogy nem kötelező elhinni, amit leírtam. Én megmondtam, hogy biológiai szempontot írtam, ami lehet, hogy szomorú, de igaz. Olvass utána pl. a szerelem biológiai, illetve pszichológiai magyarázatának. De utána olvashatsz bárminek a témában. Minden a fajfenntartás alá van rendelve. És én egy szóval sem mondtam, hogy nem szeretek élni, hazugság lenne, sok dolog van, amit szeretek az életben, viszont ettől függetlenül tisztán, nyersen látom az életet olyannak, amilyen.
"Ugye tisztában vagytok vele, hogy amit leírtatok, csak saját életetekre érvényes, a többiekére nézve egyáltalán nem kötelező?"
Nem, az enyém univerzális. (6-os vagyok egyébként)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!