Szomorú vagyok, amikor kevés lájkot kapok Facebookon. Más is így van ezzel?
Keress más közösségi oldalt XD
Amúgy nem értem ezt a " like" mániát!
Hát igen, valahol ez a facebook lényege. A mások általi pozitív megerősítés (lájk) dopamin neurotranszmittert szabadít fel az agyban, amitől jobban érzi magát az egyén és egyre többet akar belőle, így alakul ki az addikció a facebook iránt.
Ebből eredendően ha nem kapod meg a várt "jutalmadat" egy facebook tettedért, elkeseredsz, mint alkoholista aki nem jut alkoholhoz.
Hát én a facebookon csak környéki adok- veszek és letöltő (film,könyv,zene) csoportokat használom.Idővonalakra xrok,sajátomra,de máséra is.
A linkeket se nagyon likeolgatom.
Én nagyon ritkán teszek ki Facebookra bármit is, akkor is leginkább csak a profilképemet változtatom meg. Mivel nem vagyok egy népszerű ember és nincs is 1000 ismerősöm, ezért nem kapok annyira sok lájkot sem, de ez nem is zavar.
Na az már inkább zavar, amikor én rendszeresen írok valakinek a szülinapjára, olyan embereknek, akiket ismerek, akikkel szoktam beszélni, egy osztályba/évfolyamba járunk, tartjuk a kapcsolatot, de ők egyszer sem írnak. És most nem olyanokra gondolok, akikkel szóba sem állok vagy 5 éve nem találkoztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!