Ha azt mondom egy balkezes embernek, hogy kétbalkezes, az neki sértés, vagy dícséret?
Aki balkezes, az ugyanúgy egy darab kezét használja, mint a jobbkezesek. A "kétbalkezes" viszont egyértelműen sértő szándékú vagy bántásként veheti az, akinek mondod. Aki balkezes, az is csak "egybalkezes" és nem kettő.
"kétbalkezes" szinonimái: szerencsétlen, balfácán, pancser, ügyetlen, ügyefogyott, mamlasz, béna, suta, bamba, lúzer, esetlen, balek, balfék, bumfordi, palimadár, mafla, nyomi, bárgyú, fogyatékos, retardált, tehetségtelen, vesztes, idétlen, málészájú, teszetosza, ügyifogyi, tápos, balga "
Biztos, hogy nem lesz senkinek dicséret.
Egyes, ez nem így van.
Balkezesként jobb kézzel vágok, horgolok, kötök, varrok, a jobb kezemmel sokkal precízebben festek vagy színezek :)
Kérdező: én csak röhögök rajta, aztán ennyi.
És a jobbkezeseknek a kétjobbkezes?
Ezt senki nem írta.
Egyébként én jobb kézzel írok, de szinte minden mást bal kézzel tudok ügyesebben csinálni. Sokkal több mindent, mint a jobbal. Akkor én most milyen kezes vagyok??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!