Budapesten a belvárosban ha az utcán állítanak meg és fogyatékosoknak gyűjtenek pénzt az lehet átverés?
Sajnos van, aki ezzel visszaél. Én utcán nem adakozok. Ha megtalálnak, mindig elkérnek az alapítvány számlaszámát.
Ha valós gyűjtés, akkor meg tudják adni.
Persze, hogy lehet (bárhol). Főleg ha minden nélkül csak úgy kézbe-zsebbe fizetsz. Ha biztosan azt szeretnéd hogy eljusson valakihez a pénzed, akkor ajánld fel az adód 1%-át vagy utald el nekik a pénzt.
(nem mellesleg még a legális pénzzel is könnyen vissza lehet élni, és csak töredékét használják fel arra a célra amit gyűjtenek, plusz 1-2 látszatrendezvényt körítenek hozzá amiben megköszönik a felajánlásokat - aztán lehet hogy az adományok 90%-a csak gyűlik egy számlán. Ne gondold hogy a te "3 ezer" forintos adományodból 3 ezer forintot majd a fogyatékosokra költenek).
Én is mindig bankszámla számot kérek. Eddig évekig mindig jött rá a duma hogy "csak készpénz jó", akkor meg egyszerűen megmondom hogy akkor nem.
Eddig csak a krisnások mondták hogy persze, van számlájuk, a honlapon megtalálom és mielött adok utána is tudok nézni mindennek ami érdekel. Nekik utaltam is egy keveset. Lefegyverzésnek szántam a mondatot, eddig mindig bejött. De ha most nem akkor már nem csinálok segget a számból. De azt se ott helybe, hanem otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!