Aki több évtizede kamionozik, hallott már ilyenről?
Van egy 40-es ismerősöm, többször is szállított keleten, és Ő a második középkorú ismerős, akivel hosszas beszélgetés során szóba került hogy mik mennek arra felé, amikor mondta hogy a pihenőhelyen megállt éjszakára, arra kelt fel hogy valaki kapaszkodik az ajtó fellépőjén és kopog a szélvédőn, ki kellett hogy szálljon, és 5-7 emberrel "abból 2-nél volt kalasnyikov a vállukon" meg két terepjáróval találta szembe magát.
Kinyittatták vele a raktér ajtaját, szétnéztek és utána elmagyarázták hogy kell nekik a holmi, valamennyi pénzt adtak a kezébe, és fél óra múlva már jött is egy helyi kamion a holmiért, reggelig bent ült a kapitányságon, jegyzőkönyv stb
Moszkvába is szállított, nem hinném hogy hazudott volna, mondta hogy az értékes dolgokra utaznak, elektronikai cikkek pl.
Nekem egyedül a fegyveres jelenlét túl filmszerű, annak ellenére hogy Chicagoban pl gyereknél is lehet pisztoly vagy nagyobb csúzli, főleg ha bandatag.
Mi annyira extrém a rabláson?
Elég súlyos probléma mindenhol.
A legtöbb ember mégsem tekinti létező jelenségnek, na meg olyan csak a filmekben van, ne világoljunk...
Maga a rablás hétköznapi jelenség szerintem is, na de hogy valakit fegyveres nehézfiúk rámoljanak ki, aki magyar is, azért érdekesség.
Nem tudom miért lenne az.
Miért szerinted a rablók mivel rabolnak, ha nem fegyverrel? Faágakkal?
Attól, hogy sok ember homokba dugja a fejét, attól ezek még létező dolgok.
Ilyen simán megtörténik, csak nem mindenki olyan szerencsés, hogy beavatják és még pénzt is kap. Egyszerűen leütik, vagy gázt fújnak a fülkébe és viszik a cuccot. Alapszabály: ha a raktérben rendezkednek, nem játszunk hőst, maradunk a fülkében és ha vége telefonálunk. Nem vagyunk akcióhősök, haza akarunk jutni élve.
Olyat is hallottam, hogy Dél - Olaszországban, félrevonták a sofőrt a parkolóban, kezébe nyomtak 100 eurót. Nos, haver, van ott szemben az a Trattoria, oda bemész, eszel - iszol, és egy óra múlva hívod a rendőrséget. Ha okoskodsz - véged.
Nem egy olyan eset volt, hogy tokkal - vonóval eltűnt egy szerelvény, sofőröstől, mindenestül. Vagy épp egy roncstelepről telefonált valaki: itt áll egy üres magyar kamion - ponyváról látta a telefonszámot - nem kéne valakinek?
Vagy kiégve - az elszenesedett sofőrrel együtt - egy erdei tisztáson találták meg.
Az orosz pályán pedig minden van, hamis bélyegzők, vám elkerülése és sorolhatnám.
Megtörtént esetekre hivatkoztam.
Sok a mese is, egyes kollégák fantáziája igen gazdag, de ilyesmi ettől függetlenül simán megtörténik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!