Ki, hogy bocsát meg másoknak? (komoly, alapvető bizalmat is megrengető esetekben)
Figyelt kérdés
Elsősorban olyan esetben, amikor a másik fél nem kér bocsánatot. Hogy lehetne úgy tenni / "érezni", mintha nem történt volna semmi?2018. máj. 18. 13:07
1/5 anonim válasza:
Ha még fontos számomra az illető, magamban tisztázom le, hogy mindenki hibázhat, és nem mindig ismeri el még önmagának sem, hogy ő volt a bűnös. Főleg barátságban, párkapcsolatban gyakori, mikor mindkét fél meg van győződve a saját igazáról. Megpróbálom az ő szemszögéből nézni, majd egyszerűen túllépek rajta és kész. Ha már nem fontos a személy, akkor már vitatkozni sem próbálok, hanem elfelejtem könnyű szívvel.
2/5 anonim válasza:
Hagyok időt arra, hogy leülepedjenek a dolgok, kicsit megnyugodjak, és ne érezzem magam én a sértett félnek. Miután kitisztult a gondolatom, átgondoltam, miért történt ez. Ha nem sikerül így se semmire jutnom, idővel elmúlik, szóval addig jegelem a kapcsolatot. Ilyenkor viszont fennáll az elhidegülés lehetősége, viszont még mindig inkább ez, mint hogy dühvel váljunk el egymástól.
3/5 anonim válasza:
Amíg ő nem kér bocsánatot és úgy tesz, mintha misem történt volna, tőlem aztán várhatja a megbocsátást.
4/5 anonim válasza:
Sehogyan, nincs értelme. Az élet úgyis olyan, mint egy vonat: minden állomásról tovaszáll.
5/5 anonim válasza:
Ha egyszer az alapvető bizalmam megrendült az illetőben, valószínűleg sehogy. Vagy ha meg is bocsátok, az csak annyit jelent, hogy nem haragszom rá, hanem "csak" közömbös lesz számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!