Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy tudnék itthon segíteni?...

Hogy tudnék itthon segíteni? És hogy nyugtassam le anyuékat?

Figyelt kérdés

Még otthon lakok, munka mellett tanulok, de elköltözni nem tudok mert még csak most kezdtem dolgozni és nincs annyi pénzem hogy valahova elmenjek.

Nyolctól hatig vagy nyolctól nyolcig bent vagyok munkában. Ha hazaerek tanulok éjjel egyig.

Másnap megint munka reggeltől estig.

Szüleim mindig szóvá teszik hogy semmit sem segítek otthon nekik. Hogy csak élősködni tudok. Mikor mondtam nekik hogy hagyjanak meg mindent estére, megcsinalom akkor azzal jönnek hogy éjszaka ne főzőcskézzek/mossak/zajongjak. Éjszaka aludni kell.

Ha egy héten 1-1 napot otthon vagyok (szabadnap), es megkerdezem mi legyen ebédre, akkor anyu lemorog hogy úgyse tudom megcsinalni, vagy hagyjam, majd ő megcsinálja.

Ha mosni kell, akkor az sem jó (azt nem azon a programon, ezt ne ezzel ne azzal mosd).

Érdekes amikor magam vagyok mindig tudok magamra főzni/mosni sosincs gond...

Vasárnap délben amikor a legjobban tűz a nap, hallom hogy anya próbálja beinditani a fűnyírót. Kimentem hogy hagyja ilyenkor a fenébe, ha le kell nyírni a füvet, majd estefelé megcsinalom.

Erre annyit felelt, "nem kell, majd én megcsinalom valahogy az 40 kilómmal, te menjél vissza a szobába gubbasztani!" - megjegyzem reggel 7 óta tanultam.

Hozzá tette:"jó lenne ha nem szólni kéne hogy csináld meg hanem megcsinalnád"

Erre nem tudtam mit válaszolni, amikor megkerdezem szüleimtől hogy tudok-e valamit segíteni itthon mindig azt a választ kapom hogy nem kell semmit.

De 1 órával később már hallom hogy mondják egymásnak hogy már megint ezt meg azt kellett megcsinalni, én meg elő se dugom a képem.

Visszatérve:

Kivettem a kezéből a gépet és megmondtam neki hogy menjen szépen be, nehogy napszurast kapjon. Lenyirtam én a füvet gyorsan.

Rájuk hagyjam? De akkor szavakkal bántanak hogy "életképtelen semmirekellő élősködő vagyok".

Ha kiallok magam mellett, abból pedig a vita és a kiabálás van.

Másnem anyagilag tudnék segíteni nekik (bevasarolnék, befizetném nekik a csekkeket stb) de azzal ugyanott lennék mintha albiba mennék. Csak utóbbi jobb.

A legjobb igen, elköltözni lenne jó, de amíg se autóm se lakásom (albérletbe nem akarom beleölni a fizum felét), nem tervezem. Inkább még 1-2 évet gyűjteni szeretnék.

Addig is hogy segithetnek itthon anyuéknak? Mi lenne a legjobb megoldás szerintetek?

2018. máj. 8. 16:36
 1/6 A kérdező kommentje:

Bocsánat, egy kicsit hosszabbra sikeredett a leírás.

20/L

2018. máj. 8. 16:36
 2/6 anonim ***** válasza:
49%
És hat valakivel közösen vennél ki egy albit?
2018. máj. 8. 16:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincs senki ilyen ismerősöm. Idegennel meg inkább nem.
2018. máj. 8. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nagyon csúnyán bánnak veled. Egy normális szülő támogatja a gyerekét ahol tudja, te meg még véletlenül se vagy élősködőnek nevezhető, tanulás mellett kidolgozod a beledet is és ha próbálsz segíteni akkor is csak baj van. Az ilyen embereknek nem lehet jót csinálni. Gondolom úgy gondolkodnak hogy 20 éves vagy, dolgozol, akkor tartsd el magad. Pedig a mai világban ez nem olyan egyszerű mint régen. Tanulni kell, dolgozni..te meg még csak 20 éves vagy, hogy várhatnák el, hogy elköltözz? Persze sokan elmennek albérletbe, de az drága és nem nagyon tudsz félrerakni akkor. Amíg elférsz náluk, ez a minimum, hogy segítenek, hogy ott lakhass amíg össze nem gyűlik elég pénzed. Sajnállak. 23f
2018. máj. 8. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:

“Addig is hogy segithetnek itthon anyuéknak? Mi lenne a legjobb megoldás szerintetek?”

↕️

“Hozzá tette:"jó lenne ha nem szólni kéne hogy csináld meg hanem megcsinalnád"

Próbálj egy ideig akkor magadtól észrevenni dolgokat. Például holnap szánj rá 30 percet, és reggel fürdés után törölj át a fürdőben mindent, sikáld ki a vécét, a kádat, a mosdót, a tükröt, ha van az elszívó környékét (nem ugyanazzal törlőkendővel). Másnap reggel ugyanezt a konyhában, a mosogató környékét, a szemetest... ha találsz minden reggel valami gyors, csendes, de látványos házimunkát, akkor nem úgy fognak veled beszélni. Hétvégente meg fordítsd meg akkor, előbb vmi házimunka, vagy fűnyírás, azután ülj le tanulni. És adj nekik 1-2 hetet, míg megváltozik a hangulat, kialakult ellenségeskedést megfordítani idő kell. Ezeket amúgy is meg kell majd csinálnod a saját háztartásodban is, legalább addigra gyakorlott leszel és ügyes. Kitartást. :)

2018. máj. 8. 17:07
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! mindenkinek ment a zöld:)
2018. máj. 8. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!