Mivel akkor voltam fiatal és már nem vagyok, így nem tudom reálisan megítélni, számomra úgy tűnik, hogy a 2000-es évek elején kazettásmagnóval, minimális net hozáféréssel, telefonok nélkül, sok odakinn csatangolással jobb volt. De a jobb relatív, egy mai gyerek is mondhatja azt, hogy álmai netovábját éli.
Azért én úgy érzem, hogy a net és így a konstans elérhetőség miatt egy mai fiatalnak több atrocitást kell átélnie. Míg korábban a cs.sztetések befejeződtek amint hazaértél, most ezek a wc-n is utolérnek.
Saját példám, hogy régen a myvipen nem éltem át olyan szintű bántalmazást mint a facebook elterjedésekor.
Egy mai gyereknek mindenesetre több lehetősége van és nem csak az internet miatt. Úgy vélem a tömegközlekedés is kiépítettebb mint az ezredfordulón, sokkal több a látogatható létesítmény, történelmi emlékhelyeket elkezdtek felújítani stb. Egyszóval többet, és egyszerübben lehet utazni.
én is akkor voltam. szerintem most jobb. akkor alig volt normális szórakozóhely pl.
Nem volt egy csomó minden, ami most magától értetődő. Normális ruhákat semigen lehetett kapni. Nem voltak jó diákmunkák, stb. Manapság sokkal több a lehetőség.
Nem. Sokat változott azóta a világ, de minden tekintetben és előnyére.
Ha csak az oktatást nézem, egy 90-es években fiatal, még egy évtizedet eltölthet(ett) tanulással, hogy felzárkózzon és megfeleljen. Aki szakmunkásképzőbe, szakiskolában végzett, érettségit nem kapott. Ellehetett még menni és estin 4 év alatt azt is megszerezni. Meglett az érettségi, de! idegen nyelvet ott sem tanítottak és számítógépes ismereteket sem. Szóval van/volt egy szakmád, amiért 3 évet tanultál, aztán lett egy érettségid, munka mellett tanultál 4 évig érte és nem beszélsz se angolul, se németül és egy számítógépet sem tudsz bekapcsolni. Áááá, nem is folytatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!