Manapság mennyire ritka egy ilyen 15 éves lány?
Amish lányok, meg a hijabosok atok akik nem isznak soha alkoholt, a magyar 15 éves lányok nagy része meg már fiatal korától be van fogva házimunkára, és ilyen idősen még a szerencsésebbek szüzek is (bár az a felnőtt is a pokolban égjen, aki a tinik szüzessége iránt érdeklődik) cigizni meg már nem is menő, szóval minek cigiznének..?
Más kérdés: manapság mennyire gyakoriak az olyan 20-25 éves pasik, akik nem hordják haza a szennyest anyunak, és nem a barátnőjükre tolják a házimunka 80%át?
A főzés, takarítás túlzott elvárás. A vasalás is tulajdonképpen.
Én nem adnék a még csak 15 éves gyerekem kezébe forró vasalót, ha nem muszáj. És a konyha is veszélyes terep, ne akarjon forró ételek közelében lenni.
Olyan rengeteg van, aki még szűz, és se alkoholt nem ivott, se egy cigit nem szívott el. A mosás egyszerű, egy 10 éves is boldogul vele, hiszen ma már ott a mosógép.
"Én nem adnék a még csak 15 éves gyerekem kezébe forró vasalót, ha nem muszáj. És a konyha is veszélyes terep, ne akarjon forró ételek közelében lenni."
Nem 5 éves, tizenöt.
Nem kell úgy kezelni, mint egy súlyosan értelmi fogyatékos, önveszélyes személyt. Aztán csodálkoztok, hogy 30 évesen életképtelen.
Vagy a gyermek bőre hőállóvá válik, csak ki kell várni? Hány évesen? 18? 21? 35?
"Én is ilyen voltam 15 évesen,sőt minden lány ismerősöm is ilyen volt 15évesen. Nincs ebben semmi különleges."
Amikor te 15 éves volt, akkor még nem volt benne semmi különleges.
Manapság viszont már az is nagy szó, ha a saját zsebpénzét be tudja osztani valaki 15 évesen (ugyanis tömegesen nem kapnak zsebpénzt még érettségi előtt álló gimnazisták se, hanem mindig csak szólnak, ha kell pénz valamire, a szülők meg odaadják nekik, ennyi a rendszer), főzésről, mosásról, stb. szó sincs, minden csak alájuk van tolva a legtöbb családban semmi önállóság. Nyelvtanárként tudom, hogy se a zsebpénz, se a házimunka megosztása témához semmi önálló gondolatuk vagy tapasztalatuk nincs.
És akkor a szexet meg a többit inkább hagyjuk is...
A zsebpénz dolgot meg tudom érteni. Én sem szívesen adnék egy kamasznak zsebpénzt, egy kicsi gyereknek annál inkább.
Mert kamaszként már fennáll a veszélye, hogy cigire, fűre költi, míg egy gyerek még max. csokit, könyvet akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!