Milyen gyakran kell pizsamát, ágyneműt mosni?
Hát, amikor elkoszolódik.
Én így csinálom:
pizsamapóló - naponta (hónaljban megizzadok)
pizsamanadrág - 2-3 naponta
párnahuzat - naponta
többi ágynemű pár hetente
Nincs szabály erre,hogy mikor "kell".
Igényesség kérdése.
De gondolom nem csak a mosásra érted,hanem a tisztára való lecserélésre is.
Van aki 2-3 naponta cserél ágyneműt és naponta pizsamát,van aki pedig hónapokig bűzölög egy ócska pokróc alatt egy fényesre koszolódott retkes párnával.
Neked kell érezned a higiénia mértékét.
Mi hetente cseréljük az ágyneműhuzatot. De nem nagy cucc. Szombat reggel lehúzom 5 perc alatt, mosógép majd szárítógép, 10 perc visszahúzni a frisset.
Szárítógép nélkül kissé macerásabb volt, főleg télen.
29F
Én soha nem szoktam cserélni egyiket se.
Minden alkalommal újat használok, a régit pedig elégetem. Szerintem ez a normális, a használt az már soha nem lesz tiszta, undorító és igénytelen mosni.
Akkor és kib-ott igénytelen vagyok :D
Ágyneműt kéthetente cserélek (egy hét után kirakom szellőzni), a lepedőm és a hálóingem hetente.
Egyrészt, mert alvás közben mi a Jóisten izzasztana meg (nem szoktak olyan álmaim lenni), másrészt egyedül én alszok a saját ágyamban és nekem is a paplan fölött a kezem, harmadrészt csak két lepedőm és egy paplanhuzatom van, amiket muszáj azokon a hétvégéken mosni, mikor reggel is otthon vagyok. Minden második hétvégén úgy esek haza, hogy már csak bele akarok dőlni az ágyba, akkor elég ciki lenne, ha még várni kéne hat órát hogy megszáradjon az ágynemű és lefekhessek végre...
Párnát meg nem használok, kényelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!