A mostani 40-50 éves korosztálynak ennyivel másabb volt az oktatás, mint a mai fiataloknak?
Nincs köze a korhoz meg az oktatáshoz.
Van, aki barkácsolós típus és szeret mindent maga intézni. Van, aki férfi létére egy szöget nem tud beverni a falba.
Én nőként szereltem már mosógépet, kötöttem be egyszerűbb vizes dolgokat. Pedig nem tanították ezt régen sem. De hát rá voltam kényszerülve, egyedül voltam, és nem akartam minden kis apróság miatt szerelőt hívni.
Akkoriba a fiú még fiú volt, érdekelte a munka a barkácsolás, ma csak a telefon, tisztelet akik ebben mások!
Én nagyapámtól sokat tanultam, asztalos volt, apám villanyszerelő, szakmám növ.term.gépész, szval pár dologhoz értek.
A pc-k szerelgetésébe pedig belenőttem, muszáj volt csinálni, bütykölgetni, így megtanultam.
Női munka, max a mosogatás, ill amire rákényszerülök pl, varrás.
Falusi vagyok, ahova csak lehet nem hívok szerelőt, mindent én csinálok, kivéve a gézszerelést.
Mert régen 1960-70 es években, nem épültek még panellakások, vagy akkor kezdtek el épülni, de kerets házban laktak többnyire az emberek és rá voltak kényszerűlve hogy megtanulják.
Most viszont nem lehet már lépést tartani a korral, és akik panelban élnek és úgy nőnek fől mint p, én kocsi nélkül, hiába akarnék megtanulni szerelni ha sosem tehettem meg panellakásban és kocsi nélkül, és nem voltam rákényszerűlve, a mai modern és elkényelmesedett vlág miatt a mai genereáció nem tud szerelni de ez pont ennek a mai kornak köszönhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!