Érettségi+jogosítvány (saját gépkocsival) elfogadható egzisztencia a munkaerőpiacon?
Na, aztán áruljátok már el, mi rosszat írtam az 5-ös válaszban? Mert azt mertem írni: nem lehet, hogy magasak a fizetési elvárásai?
Hát ezt nem véletlenül írtam, hiszen itt nemegyszer álomvilágban él néhány kérdező: pl sima érettségivel is nettó 250 ezres fizetést vizionál (nyelvtudás, minden nélkül) de a minap írta valaki, hogy havi 1 milliós fizetéssel lenne elégedett. Na, lehet lehúzni :D
21 éves vagyok, érettségim van jogsim nincs, de én nem maradtam otthon! Informatikai szakon végeztem és érettségivel 145ezret kaptam volna!
Kijöttem németországba egy nagyobb céghez programozókat kerestek, német tudásom 0, szóval az interjún elmondtam, hogy csak az angolt beszélem, erre a főnök azt mondta, hogy nem probléma, 1560eu-t kerestem amikor elkezdtem itt dolgozni, és 1 év alatt a fizetésem felment 2200eu-ra!a bizonyítvány lefordítattása 800eu volt, de megérte! Egy kisebb lakást bérlek és mellette haza tudok küldeni 400-500eurot a szüleimnek! Igaz így hó végére a zsebemben mindig csak 200-300euro marad, de ha nem küldenék haza, akkor lehet, hogy anyáméket kitennék a házból! Mindegyik fideszest kivégeztetném! Mi a szarnak lopják szét az országot? Szerintem te se maradj otthon! És az hülyeség, hogy homvágyam van! Minden hétvégén haza tudok menni, ha szeretnék! 150eu az út oda-vissza! Nem nagy pénz!
"Informatikai szakon végeztem "
Na erről beszéltem az ötös válaszomban, hogy valami pluszt tegyen le... Igen, az informatikai végzettség keresett, + ráadásul beszéled az angolt -így nem csoda, ha hipp-hopp találtál munkát, de egy sima érettségivel, nyelvtudás nélkül már nem ennyire rózsás a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!