Szerintetek mire értette az anyuka amit mondott?
A mai napon jöttem bébiszitterkedni, és az anyuka mutogatta hogy mit lehet enni. Mondta hogy én is ehetek, mire én jeleztem, hogy hoztam magammal ennivalót, hogy nehogy megegyem a gyerekek elől.
Erre legyintett, és mondta, hogy: "Ennyi pénzért egyél nyugodtan".
Ezt mire értette?
Reggeltől késő délutánig vagyok náluk, 800ft/óráért.
Nagyon alacsony órabérért dolgozol, és az anyuka, ahogy előttem is írták, arra gondolhatott, hogy a legkevesebb, hogy ezen felül még az étkezésedet is állja, amíg náluk vagy.
Én a helyedben viszont ezt nagyon gyorsan tisztáznám. Valóban úgy értette-e, hogy minden áldott nap reggeli-tízórai-ebéd és uzsonna jár neked is a hűtőből, amikor a gyerekeknek adsz enni, eleve így kalkulált anyagilag, amikor a 800 ft-ban megállapodtatok, vagy csak úgy gondolta, hogy ha valami ízlik, szívességből ehetsz belőle te is. Az előbbi eset tiszta sor, korrekt és a gyerekeknek is jobb, ha ugyanazt eszitek, a második eset viszont könnyen átfordulhat abba, hogy most még nagyvonalúnak tűnik, később meg felhánytorgatja a két szelettel több szalámit.
Én arra biztatlak, hogy szívességet ne fogadj el, mert később szemedre vethetik, előre tisztázott méltó járandóságot viszont igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!