Ha ajánlanod kellene egy könyvet egy olyan embernek aki soha nem olvasott még ki egyetlen egy könyvet sem (a kötelezőket se), de most kedvet kapott hogy kipróbálja milyen a könyv olvasás, akkor melyik könyvet ajánlanád?
Ready Player One elég jó könyv
A Warcraft univerzumnak is van jópár könyve, ha esetleg érdekel a téma.
Trónok Harca sorozat hosszú és bonyolult, de szerintem annál jobb. Bár ha a filmsorozatot nézed, akkor zavaró lehet, hogy eltérő a sztori pár helyen.
Nekem már volt egy ilyen esetem. Hosszabb ideig voltam kórházban és az egyik szobatársam nagyon unatkozott. A felesége ezért behozott neki egy könyvet, hogy legyen mit olvasnia (Margaret Mitchell: Elfújta a szél). Valahogy azonban nem állt neki olvasni és azt akarta, hogy inkább én beszélgessek vele órákon át, amiből nekem egy idő után elegem lett. Megkérdeztem tőle, hogy miért nem olvas, ha annyira unatkozik, hisz én is azt csinálom. Kiderült, hogy még az életében nem olvasott el egy könyvet sem, ezért aztán látva, hogy a felesége könyve nem nyerte meg a tetszését, valami egyszerűbb olvasmányt ajánlottam neki. Indiana Jones kalandjaira esett a választás, ami csak 50 oldalas volt és ki lehetett kölcsönözni a kórház könyvtárából. El is kezdte olvasni, szépen végig is olvasta, de egyszerűen nem értette meg a könyv tartalmát, mert nem volt hozzászokva az ilyesfajta olvasáshoz.
Én ezért kezdetnek azt ajánlanám, az első válaszolóval egyetértve, hogy olyasvalamit válassz, ahol egész rövid történetek vannak csak, mert egy hosszabbat nem biztos, hogy meg fog érteni. Aztán ha már belejött az olvasásba, lehet ezt fokozni.
Na szóval, én még az első vagyok.
Komolyabbak:
David Benioff: Tolvajok tele
Rene Denfeld: Az elvarázsoltak
Stephen King: A halálsoron
Lőrinczy Judit: Ingókövek
Kalndosabbak:
Jack Campbell: Rendíthetetlen
Marko Kloos: Frontvonalak
Joe Abercrombie: Half a King – Az uralkodó
Joe Abercrombie: A penge maga
Steven Erikson: A Hold udvara
Dennis Lehane: Viharsziget
James S. A. Corey: Leviatán ébredése
Peter F. Hamilton: A földre hullt sárkány I-II.
Alastair Reynolds: Napok háza
Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek
Brandon Sanderson: A Végső Birodalom
John Scalzi: Bezárt elmék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!